Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PIROTEHNIČAR UNIŠTIO "ZVONČIĆA"

Eksplozija odjeknula Šibenikom: Na krovu bolnice pronađena eksplozivna naprava, evakuirana Pedijatrija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnik je tijekom podizanja azbestnih ploča pronašao "zvončić" pa su odmah zaustavljeni radovi i obaviještena je policija, koja je poslala svoje snage i pirotehničare na teren.

Radnik tvrtke koja radi na energetskoj obnovi šibenske bolnice Stanislav Jazvec u utorak je prilikom uklanjanja azbestnih ploča sa zgrade kotlovnice pronašao eksplozivnu napravu, tzv. zvončić koji je kao bivši razminiratelj Mungosa prepoznao, a kako je potvrdila ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić, pirotehničari su ga uništili nešto poslije 16 sati.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Radnik je tijekom podizanja azbestnih ploča pronašao "zvončić" pa su odmah zaustavljeni radovi i obaviještena je policija, koja je poslala svoje snage i pirotehničare na teren. Poduzele su se sve radnje za sigurno uništavanje. Zbog sigurnosnih razloga, evakuiran je Odjel pedijatrije, zatvoren je dio ceste i pomaknuti su automobili kako bi pirotehničari obavili svoj posao, a pronalazak naprave potvrdila je i glasnogovornica šibenskih policajaca Marica Kosor.

Srećom, "zvončić" je pronašao radnik tvrtke Esco Energy Stanislav Jazvec, koji je osam godina kao pirotehničar radio u Mungosima pa je znao kako postupiti.

"Skidali smo eternit ploče s kojima je pokriven krov kako bismo pripremili novo krovište. Tu su bile dvije ploče, prvu sam pomaknuo i odnio, a kad sam pomaknuo drugu, vidio sam napravu i znao da se radi o "zvončiću". Sreća jer kolega mi je kazao da on ne bi znao što je to pa tko zna kako bi reagirao", rekao je Jazvec.

Eksplozivnu napravu pirotehničari su uništili nešto poslije 16 sati, a u Šibeniku se čula snažna detonacija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene