Nakon ljetne stanke magazin Provjereno večeras se vraća na program Nove TV te donosi ekskluzivnu ispovijest žene koja je bila mozak iza najpoznatije skupine pljačkaša na svijetu - zloglasne bande Pink Panther.

Galerija


Ona je Olivera Ćirković, a u Grčkoj, gdje je još uvijek raspisana tjeralica za njom zbog bijega iz zatvora, zovu je „žena zmaj“.

Vezani članci Potresna priča požrtvovne majke - 1 Bolesnu kćer nije posjetio više od 20 godina, a onda ženu koja se za nju brinula - tužio: "Sve sam radila samo za nju, a rekli su da nisam dobra majka" Detalji o širenju koronavirusa u Kini - 1 Novinari u Kini počeli nestajati nakon objave snimki iz žarišta epidemije: ''Neki pacijenti su bili vani, imali su obješenu infuziju za stablo''

Njezin je život poput holivudskog filma, a kako je od uspješne košarkaške reprezentativke Jugoslavije postala jedna od najpoznatijih pljačkašica svijeta ispričala je reporteru Provjerenog Ivanu Čorkalu. Upravo je ona osmislila način rada s kojim se policija u europskim metropolama nikada nije susretala.

„Prvo obični prolaznici vjeruju da je riječ o prometnoj nesreći - da je netko pijan uletio u izlog pa sva ta buka i to divljaštvo… Potom vide nekoga kako izlijeće s fantomkama na glavi nakon čega se prepadnu i skriju. Sve to traje jako kratko, a policija nema ni najmanje šanse da ih stigne“, otkriva Olivera.

Da će veći dio života provesti u kriminalu i po zatvorima, Olivera u mladosti nije mogla ni zamisliti jer je tada naime bila vrhunska sportašica.

U Crvenoj Zvezdi napravila je prve košarkaške korake nakon kojih prelazi u Voždovac, a onda i u Jedinstvo iz Tuzle. Rat i raspad Jugoslavije odvode je u Atenu. Bila je najbolja igračica, vrhunski plaćena, izuzetno popularna…

Kako je tekao njezin put od profesionalne sportašice do kriminalnog genija provjerite večeras na Novoj TV u Provjerenom u 23.00 sati.


Emisiju gledajte četvrtkom na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je
besplatno na novatv.hr