U Provjerenom u 22:30 pogledajte snimke organizirane akcije kao iz američkih filmova.

Galerija


Snimke kao iz američkih filmova – organizirana akcija iz zraka i sa zemlje u kojoj policija sprječava krijumčare da preko granice prebace očajnike bez dokumenata, sa životom položenim u njihove ruke.

Vezani članci Carina (Foto: Arhiva/Petar Glebov/PIXSELL) Carinik u zamjenu za nekažnjavanje tražio 400 eura i 200 konvertibilnih maraka: Osim 10.800 kuna mita zaradio je i optužnicu Migranti u kampu Lipa kod Bihaća - 6 Tisuće u ''igri'' koju pokušavaju desetke puta, sve dok ne prijeđu granicu: ''EU pokušava pretvoriti Bosnu u parkiralište za migrante koje oni sami ne žele''

Provjereno večeras donosi ekskluzivne snimke ustupljene od MUP-a, snimljene na granici oko Velike Kladuše i Bihaća.

Bez obzira na to što je veliki val izbjeglica i migranata prošao davno, krijumčari ljudima i dalje su aktivni. Zbog toga djelatnici granične policije i organiziranog kriminaliteta danonoćno nadziru puteve krijumčarenja ljudima i ilegalne prelaske, a sve češće najviše posla imaju na dijelu granice oko Velike Kladuše.

U organiziranoj akciji ilegalne prelaske locira helikopter infracrvenom kamerom i dojavljuju to ekipama na terenu koje kreću u organiziranu potjeru. No koliko god bili uspješni policajci, toliko su migranti uporni, a neki od njih, koje je ekipa Provjerenog zatekla u susjednoj BiH, granicu su bezuspješno pokušali prijeći i po 24 puta.

Južnije od Velike Kladuše, nekoliko kilometara dalje od Bihaća nalazi se improvizirani prihvatni centar u kojem se, s početnih desetak, broj migranata okupljenih na ručku penje i na 300-tinjak. Uvjeti u kojima žive gotovo su nehumani, no povratak u domovinu nije im opcija.

Njihove ispovijesti, kao i ekskluzivne snimke policije, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30 na Novoj TV.
 

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.