Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledajte večeras u 22:30

Ekskluzivno u Provjerenom: Snimke policijske akcije sprječavanja krijumčara ljudima kao iz američkih filmova

Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 9
Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 9 Provjereno
Aktualno Galerija Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 9 Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 9 Foto: Provjereno Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 10 Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 10 Foto: Provjereno Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 8 Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 8 Foto: Provjereno Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 7 Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno +5 Ekskluzivne snimke iz zraka u Provjerenom (Foto: Provjereno) - 6 Galerija 1/10 >>
U Provjerenom u 22:30 pogledajte snimke organizirane akcije kao iz američkih filmova.

Snimke kao iz američkih filmova – organizirana akcija iz zraka i sa zemlje u kojoj policija sprječava krijumčare da preko granice prebace očajnike bez dokumenata, sa životom položenim u njihove ruke.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Provjereno večeras donosi ekskluzivne snimke ustupljene od MUP-a, snimljene na granici oko Velike Kladuše i Bihaća.

Bez obzira na to što je veliki val izbjeglica i migranata prošao davno, krijumčari ljudima i dalje su aktivni. Zbog toga djelatnici granične policije i organiziranog kriminaliteta danonoćno nadziru puteve krijumčarenja ljudima i ilegalne prelaske, a sve češće najviše posla imaju na dijelu granice oko Velike Kladuše.

U organiziranoj akciji ilegalne prelaske locira helikopter infracrvenom kamerom i dojavljuju to ekipama na terenu koje kreću u organiziranu potjeru. No koliko god bili uspješni policajci, toliko su migranti uporni, a neki od njih, koje je ekipa Provjerenog zatekla u susjednoj BiH, granicu su bezuspješno pokušali prijeći i po 24 puta.

Južnije od Velike Kladuše, nekoliko kilometara dalje od Bihaća nalazi se improvizirani prihvatni centar u kojem se, s početnih desetak, broj migranata okupljenih na ručku penje i na 300-tinjak. Uvjeti u kojima žive gotovo su nehumani, no povratak u domovinu nije im opcija.

Njihove ispovijesti, kao i ekskluzivne snimke policije, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30 na Novoj TV.
 

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene