Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Područje najužeg dijela hvarskog kanala jutros je zahvatilo snažno nevrijeme, da bi se nad morem oko 10 sati pojavile čak tri pijavice. Prilažemo vam nekoliko ekskluzivnih fotografija naše čitateljice koja se za to vrijeme našla na brodu koji je prolazio blizu pijavica.


Pijavica ili tromba je atmosferski vrtlog manjeg razmjera i kratkog trajanja koji se pojavljuje pri izrazito nestabilnoj atmosferi.

Vezani članci Splitska policija Kamionom pregazio ženu na rivi na Hvaru: Policija traži očevice da otkrije kako je došlo do nesreće Policija, ilustracija Skrivio nesreću na Hvaru pa zakopao vozilo, a onda u bolnici prodao priču da je pao niz stepenice

Mnogi smatraju da je vodena pijavica ustvari manji tornado nad vodom.

Naglo zahladnjenje posljednjih dana nakon velikih vrućina uzrok je nestabilnosti u atmosferi. Tako je jučer poslije podne i područje južne Istre zahvatilo snažno nevrijeme, a nad morem pokraj auto-kampa Pineta, pokraj Peroja, oko 17 sati stvorila se pijavica. 

Pijavica je u kampu, u kojem je boravilo 1200 turista, iščupala i porušila stotinjak stabala, oštetila 24 komercijalna objekta u kojima su bili smješteni strani gosti, desetak vozila, te šest šatora.

Tom su prigodom lakše ozlijeđene dvije osobe.