Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivne fotografije pijavica između Brača i Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje najužeg dijela hvarskog kanala jutros je zahvatilo snažno nevrijeme, da bi se nad morem oko 10 sati pojavile čak tri pijavice. Prilažemo vam nekoliko ekskluzivnih fotografija naše čitateljice koja se za to vrijeme našla na brodu koji je prolazio blizu pijavica.

Pijavica ili tromba je atmosferski vrtlog manjeg razmjera i kratkog trajanja koji se pojavljuje pri izrazito nestabilnoj atmosferi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Mnogi smatraju da je vodena pijavica ustvari manji tornado nad vodom.

Naglo zahladnjenje posljednjih dana nakon velikih vrućina uzrok je nestabilnosti u atmosferi. Tako je jučer poslije podne i područje južne Istre zahvatilo snažno nevrijeme, a nad morem pokraj auto-kampa Pineta, pokraj Peroja, oko 17 sati stvorila se pijavica. 

Pijavica je u kampu, u kojem je boravilo 1200 turista, iščupala i porušila stotinjak stabala, oštetila 24 komercijalna objekta u kojima su bili smješteni strani gosti, desetak vozila, te šest šatora.

Tom su prigodom lakše ozlijeđene dvije osobe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene