Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bizarna politička situacija u Đakovu. Trenutačno je to jedini grad na svijetu koji ima dva gradonačelnika!


Prelaskom nekoliko vijećnika iz vladajuće koalicije u oporbeni tabor HDZ-a, stvorena je nova većina koja je SDP-ovom gradonačelniku Zoranu Vinkoviću izglasala nepovjerenje i postavila novog čelnog čovjeka grada, HDZ-ovca Antu Raspudića.

Vezani članci Slika nije dostupna Pravni stručnjak upozorava na prijedlog novog Zakona: "Načelnici i župani prerastaju u 'mala božanstva'" Slika nije dostupna Doznajemo: Kakav doista utjecaj na naš život imaju odluke (grado)načelnika i župana?

I jedan i drugi smatraju se legalno izabranim gradonačelnikom pa se u rješavanje ove jedinstvene političke zavrzlame uključio i središnji Ured za državnu upravu.

Na pitanje tko je zapravo gradonačelnik Đakovo, Vinković je odgovorio kako je jasno da je to on, a isti odgovor dao je i Raspudić.

Kako ni njima dvojici nije zapravo jasno tko je gradski šef, odnosno i jedan i drugi misle da su gradonačelnici, nije čudno da su građani još zbunjeniji pa se i oni na pitanje tko je gradonačelnik kolebaju između jednog i drugog. Jedni kažu Vinković, drugi Raspudić.

Dok se čeka odgovor Državnog ureda, gradom vladaju obojica, a u gradonačelničku fotelju je, barem danas, sjeo Vinković.

Više u video prilogu.