Udari groma skrivili su dva velika požara u Dalmaciji u ponedjeljak kasno popodne.


Dva požara buknula su u mjestima Jesenice i Podstrana tijekom kasnog popodneva i večeri. Omiški i splitski vatrogasci aktivirani su u gašenju tih požara, a kuće zasad nisu ugrožene.

Vezani članci Grom udario toranj crkve na Braču FOTO VIDEO Grom udario u toranj crkve na Braču: "Veliki komadi, gromade kamena su pale... Oštećeni su auti i krovovi kuća" U požaru na OPG-u Marinković izgorjela stoka - 1 VIDEO Uznemirujući prizori nakon požara OPG-a pored Čazme: Izgorjela stoka, strojevi, bale sijena...

"Dobili smo dojavu negdje oko 20 sati, znači odmah su izašle sve snage s područja grada Omiša, ali radi se o teško pristupačnom terenu. Dakle vrh brda gori i spušta se na obje strane, južno i sjeverno tako da imamo problem u dovodu vode do vrha, jer je linija skoro dva kilometra duga. Probleme nam stvar i vjetar koji se non-stop javlja, ali borit ćemo se cijelu noć pa ćemo vidjet do ujutro što ćemo stići napraviti", rekao nam je zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić.

"Osim omiškog područja, digli smo i splitsko područje tako da je znatan broj vatrogasaca na terenu", dodao je, odgovorivši na pitanje koliko se vatrogasaca nalazi na terenu.

Pešić je naglasio da će vatrogasci štititi naseljena područja i da tu ne bi trebalo biti nekih problema, osim ako problem ne bi stvorio još jači vjetar.

"U ovom trenutku ništa nije ugroženo, samo vrh planine gori", istaknuo je.

Uzrok požara je udar groma u vrh planine, usljed grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo to područje tijekom ponedjeljka. Pešić dodaje da je jedno pet do šest požara nastalo od grmljavine u jednom trenutku, a kiša nije pala.