Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban dan

Dušni je dan, znate li njegovo značenje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mnogim dijelovima Hrvatske grobovi se ne obilaze na blagdan Svih svetih, nego baš danas, na Dušni dan. Evo pojašnjenje teologa.

Dan nakon Svih svetih građani i dalje obilaze groblja i počivališta svojih najmilijih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misna slavlja i polaganje vijenaca Proslava svetkovine Svih svetih i Dušnoga dana Slika nije dostupna Katolički blagdani Znate li razliku između Svih svetih i Dušnog dana?

Iako ga se često poistovjećuje sa Svim svetima, na Dušni dan se preminulih prisjeća u posebnom i intimnijem ozračju. To su, rekli bismo, sve vjerne duše među kojima su mnogi naši pokojnici, koji su živjeli kršćanski život, ali nekim nedostatkom umrli pa u zagrobnom životu čekaju da postignu potpuno proslavljenje", rekao je teolog Adalbert Rebić.

U mnogim dijelovima zemlje grobovi se ne obilaze na blagdan Svih svetih, nego baš danas, na Dušni dan. U domovima se pale svijeće i s preminulima se povezujemo u duhu.

"Groblje je mjesto tog blagdana, gdje se skupljamo svi koji smo još ovdje u ovozemaljskom životu i spominjemo se tih naših vjernih mrtvih, molimo za njih i molimo da i mi prispijemo onamo kamo su oni prispjeli", istaknuo je Rebić. (Mediaservis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene