Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuo prema putničkom vlaku

Dugo Selo: Strojovođu zvali telefonom da izbjegne sudar s brzim vlakom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pruzi između Dugog Sela i Vrbovca umalo je došlo do sudara brzog vlaka i pružnog vozila. Morali su intervenirati prometnici koji su jednog strojovođu alarmirali telefonom.

Vozač pružnog vozila bez dopuštenja prometnika napustio je vrbovečki kolodvor te se počeo kretati u smjeru Dugog Sela odakle je nailazio brzi vlak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

>> Kaštela: Djevojčica smrtno stradala u naletu teretnog vlaka

Dežurni prometnici na vrijeme su to uočili i vozača telefonom obavijestili da zaustavi pružno vozilo, što je on i učinio. Iz preventivnih razloga prometna služba isključila je napon u kontaktnoj mreži kako bi se obustavio promet. Stoga je na udaljenosti od 4,6 kilometra od pružnog vozila zaustavljen brzi vlak broj 581 koji se kretao prema Vrbovcu iz smjera Dugog Sela, izvijestili su večeras iz HŽ Infrastrukture.

Okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a očevid obavljaju policijski službenici te istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture.

Za vrijeme prekida željezničkog prometa, od 17,20 do 20,25 sati kada je promet ponovno uspostavljen, putnike od Vrbovca do Dugog Sela prevozili su autobusi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene