Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na pruzi između Dugog Sela i Vrbovca umalo je došlo do sudara brzog vlaka i pružnog vozila. Morali su intervenirati prometnici koji su jednog strojovođu alarmirali telefonom.


Vozač pružnog vozila bez dopuštenja prometnika napustio je vrbovečki kolodvor te se počeo kretati u smjeru Dugog Sela odakle je nailazio brzi vlak.

Vezani članci Vlak naletio na kamion (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Brzi vlak naletio na kamion kod Vrbovca, više osoba ozlijeđeno. Na istoj pruzi prije dva dana vlak iskočio iz tračnica Vlak iskočio iz tračnica kod Vrbovca (Foto: PIXSELL/Marko Prpić Uzrok nesreće kod Vrbovca: Vlak iskočio zbog ostavljene tračnice na pruzi

>> Kaštela: Djevojčica smrtno stradala u naletu teretnog vlaka

Dežurni prometnici na vrijeme su to uočili i vozača telefonom obavijestili da zaustavi pružno vozilo, što je on i učinio. Iz preventivnih razloga prometna služba isključila je napon u kontaktnoj mreži kako bi se obustavio promet. Stoga je na udaljenosti od 4,6 kilometra od pružnog vozila zaustavljen brzi vlak broj 581 koji se kretao prema Vrbovcu iz smjera Dugog Sela, izvijestili su večeras iz HŽ Infrastrukture.

Okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a očevid obavljaju policijski službenici te istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture.

Za vrijeme prekida željezničkog prometa, od 17,20 do 20,25 sati kada je promet ponovno uspostavljen, putnike od Vrbovca do Dugog Sela prevozili su autobusi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook