Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agencije trljaju ruke

Za dugi vikend Hrvati bježe u EU metropole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za brojne stanovnike Hrvatske danas je počeo dugi, dugi vikend. Spajanje neradnog četvrtka s petkom možda se ne sviđa poslodavcima, ali je odlična vijest za putničke agencije. Aranžmani za putovanja u europske metropole, ali i Jadran, rasprodani su.

'Kao najtraženije bih izdvojio city break Paris, city break London, Rim, Amsterdam i Berlin koji je sve popularniji', rekao nam je Mislav Veselica iz Adriatica.net Grupa. To su kraća uglavnom trodnevna putovanja, avionski prijevoz, tri ili četiri zvjezdice, od 2.900 kuna do oko 4.500 kuna. 'Toskana, Provansa, većina ovih europskih putovanja koja su bila u tom terminu od 4, 5 dana interesantna, a cjenovno su prihvatljive', rekla je Petra Žeravica iz Generalturista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blagdanski vikend obilježit će pojačan promet i suho vrijeme Slika nije dostupna Dugi vikend završio bez većih gužvi

U agencijama šute o brojkama. Jedina riječ koju spominju jest tisuće. 'Bilježimo istovjetnu potražnju i popunjenost naših aranžmana kao i prošle godine za Dan neovisnosti', napomenuo je Veselica, a slično nam je odgovorila i Žeravica iz Generalturista. I tako će na Dan neovisnosti mnogi pobjeći iz države, oni koji na praznik ne moraju raditi, još ga mogu spojiti s vikendom i financijski ne stoje loše, takvih je sretnika, kažu u agencijama na tisuće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene