Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačkim ulicama i danas je vladala neopisiva gužva, turisti iz cijeloga svijeta kao da jedva čekaju prošetati kamenim gradom.


Čini se kako se gužva s ulica preselila i u statistiku, pa se već otvoreno najavljuje najbolja poslijeratna sezona. Ipak, ostaje pitanje koliko će se rekordi u dolascima odraziti na financijske rezultate. Stradunom se i danas razlilo more turista. Nakon uputa vodiča, počelo je razgledavanje grada, a dojmovi su gotovo suglasni. Ipak, nađe se i pokoja kritika poput one da ima previše trgovina.

Vezani članci Turisti u Splitu, ilustracija Hrvatska bi trebala biti među prvim zemljama koja će primiti turiste: "Ovo ljeto je ključno, jako bitno" Prazan Dubrovnik Ništa od sezone na jugu, no zato je ministar turizma u mjesec dana svoju izbornu jedinicu obišao više nego Dubrovnik u 4 godine

Turistički početak godine nadmašio je sva očekivanja, zabilježeno je 11 posto više dolazaka i 7 posto više noćenje nego što je to bilo u istom razdoblju prošle godine. Nakon odličnog početka, podignuta je ljestvica očekivanja i već sada najavljuje se najbolja poslijeratna sezona. Ipak, pitanje je koliko će se brojke odraziti na najvažnijem, financijskom planu.

'Možda u dolascima, ali financijski jako teško. Troškovi ulazni su puno puno veći nego, recimo, 2005.godine' kaže predsjednik Strukovne udruge putničkih agencija Stanko Ljubić. Velikim brojevima ne nazire se kraj. Već ovog tjedna samo kruzerima u Dubrovnik će stići čak 28 tisuća gostiju.