Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navalili turisti

Dubrovnik pred rekordnom sezonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačkim ulicama i danas je vladala neopisiva gužva, turisti iz cijeloga svijeta kao da jedva čekaju prošetati kamenim gradom.

Čini se kako se gužva s ulica preselila i u statistiku, pa se već otvoreno najavljuje najbolja poslijeratna sezona. Ipak, ostaje pitanje koliko će se rekordi u dolascima odraziti na financijske rezultate. Stradunom se i danas razlilo more turista. Nakon uputa vodiča, počelo je razgledavanje grada, a dojmovi su gotovo suglasni. Ipak, nađe se i pokoja kritika poput one da ima previše trgovina.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Turisti nezadovoljni cijenama, ilustracija - 3 Veliko nezadovoljstvo Pogledajte paprene cijene na Jadranu! Mogle bi nas doći glave: "Pitanje je kako ćemo preživjeti iduću godinu"

Turistički početak godine nadmašio je sva očekivanja, zabilježeno je 11 posto više dolazaka i 7 posto više noćenje nego što je to bilo u istom razdoblju prošle godine. Nakon odličnog početka, podignuta je ljestvica očekivanja i već sada najavljuje se najbolja poslijeratna sezona. Ipak, pitanje je koliko će se brojke odraziti na najvažnijem, financijskom planu.

'Možda u dolascima, ali financijski jako teško. Troškovi ulazni su puno puno veći nego, recimo, 2005.godine' kaže predsjednik Strukovne udruge putničkih agencija Stanko Ljubić. Velikim brojevima ne nazire se kraj. Već ovog tjedna samo kruzerima u Dubrovnik će stići čak 28 tisuća gostiju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene