Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačke domaćice u idućim mjesecima morat će pronaći nove prodavače blitve, kupusa ili jabuka. Tradicionalna zelena tržnica se zbog uređenja preselila na novu lokaciju. Ipak, dok se domaćice polako privikavaju, poljoprivrednici iz dubrovačke okolice ne pristaju na odlazak sa štandova na kojima svoje blago prodaju već desetljećima.


'Ne idem sa svoga štanda', kazao je odlučno prodavač Drago Sesjak. Svoje jabuke, ali i kupus,kruške, salatu donio je na grušku placu, koja je od danas službeno zatvorena. U Lapad ne žele ni desetak drugih prodavača. Tvrde da mogu raditi i u jednom dijelu tržnice te da se ne mora baš sve zatvoriti.

Vezani članci Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 1 Iako su ublažene, epidemiološke mjere na biralištima i dalje vrijede - prisjetimo se na što trebamo obratiti pažnju Mato Franković Članovi dubrovačkog HDZ-a dobili prijetnje SMS porukama: ''Bit ćemo vas prisiljeni sankcionirati izbacivanjem iz članstva u stranci''

'Ako nas zaključana vrata dočekaju, onda ćemo ispred vrata prodavat', kazala je prodavačica Dubravka Lešić.Nova pravila prve su prihvatile domaćice, neke su već usporedile staru i novu tržnicu.'Išla sam kupiti nešto, nemaju, nema nigdje! Nema, jednostavno nema!Niti ima prodaje niti ima ljudi, kazala je jedna od njih.

>> U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu

Gruška tržnica zatvorila se zbog obnove ribarnici i obližnjih radova na prometnici. 'Zbog prašine, buke i svega, inače bi bilo nemoguće raditi, bilo bi prašine po voću i povrću', kazao je Niko Kapetanić iz Sanitata.

Nova tržnica u Lapadu poluprazna. Drago s početka naše priče, ali i ostale prodavačice sutra će ipak morati u Lapad. Kameni štandovi sutra bi se trebali rušiti. Na svoju staru poziciju vratiti će se, najranije, za dva mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook