Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema podacima organizatora prikupljanja potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma o izgradnji golf resorta na području Srđa, u prva tri dana prikupljena je podrška više od pet tisuća građana.


U prva tri dana prikupljanja potpisa za referendum o Projektu golf na Srđu, od petka 1. veljače do 3. veljače navečer, prikupljeno je više od 5.000 potpisa, priopćeno je danas iz Organizacijskog odbora za referendum.

>> Dubrovnik: Počelo prikupljanje potpisa za referendum o golf parku na Srđu

Vezani članci Andro Vlahušić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Promjena suca, bolestan okrivljenik, bolestan odvjetnik... Četiri godine nakon optužnice još se čeka pripremno ročište Slika nije dostupna Gotovo 10 tisuća glasova 'protiv' obvezujuće je za sve

Među potpisnicima su i brojni političari poput gradonačelnika Andre Vlahušića, njegova zamjenika Nika Šalje, gradske vijećnice i predsjednice dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice, vijećnice Marije Delije te brojni ugledni građani poput biskupa dubrovačkog mons. Mate Uzinića, dubrovačkog paroha Gorana Spaića, akademika Luka Paljetka i Nenada Vekarića.

Na dan Feste svetoga Vlaha, zaštitnika Dubrovnika, i veliki broj građana koji ne žive u administrativnim granicama Dubrovnika izrazio je želju dati svoj potpis za raspisivanje referenduma, što je najbolji pokazatelj visoke svijesti građana o utjecaju koji bi realizacija velikog golf resorta imala ne samo na Dubrovnik, nego i na cijelu Županiju, navodi u priopćenju Organizacijski odbor za referendum. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook