Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i obilnom kišom pogodilo je noćas Dubrovnik.

Galerija


 Po podacima DHMZ-a, u samo tri sata palo je 259 litara kiše po četvornom metru. Voda je prodrla u objekte i stambene prostore te dio prometnica, na kojima su se pojavili i odroni.

Vezani članci Poplavljen podvožnjak u Škorpikovoj (Foto: Matija Habljak/Pixsell) - 8 Kolaps u Zagrebu: Obilna kiša otežava promet, voda prodrla i u skladište humanitarne organizacije - "Šteta je neopisiva..." Ilustracija, srušeno stablo (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) U Zagrebu jak vjetar rušio stabla i dizao krovove, tuča poharala okolicu Lepoglave: Meteoalarm izdao upozorenje za cijelu zemlju

Dubrovački vatrogasci su do 10 sati imali 68 intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Tijekom dana u vodoopskrbnim mrežama Dubrovnika te dijela Župe dubrovačke očekuje se mutnoća iznad dopuštenih vrijednosti i takva voda ne preporučuje se za piće.

"Kiša, jutros od 4 i po sam na nogama, ne samo ja nego i moj muž i cijela familija. Gosti koji rano ujutro idu na aerodrom, što njih briga što je kiša, ja sam ih jutros morala najlonom prevesti da ne zakasne", kazala je Dubrovkinja Ana Bobanović. "Imamo pozadi dva stana poplutana, i dva poslovna prostora..."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr