Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda ministra

Država založila dionice kako bi spasila vukovarsku tvrtku: "Ni Borovo ni Đaković bez pravog strateškog partnerstva nemaju perspektivu"

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Darko Horvat Galerija 1/3 >>
Vukovarskom Borovu država je opet odlučila pomoći, potvrdio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Za kredit od gotovo 50 milijuna kuna založit će svoje dionice Podravke i Hrvatskog telekoma. Tvrtka koja zapošljava više od 600 radnika u većinskom je vlasništvu države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez plaće za listopad Radnici Đure Đakovića u štrajku zbog neisplate plaća: "Štrajkamo dok ne dobijemo odgovore i rješenja" Slika nije dostupna Od četvrtka u štrajku Ministar Horvat: "Naći će se izvor financiranja za plaće radnika Đure Đakovića"

Sanirana je nekoliko puta. No iz svog poslovanja već godinama ne uspijevaju vratiti dugove niti privući ulagače.

"Borovo je priča koja će ili s kojom ćemo se pozabaviti nakon što u život vratimo tvrtku Đuro Đaković. Ni Đaković, ni Borovo, ni neke druge firme u Hrvatskoj bez pravog strateškog partnerstva mislim da nemaju perspektivu na ovako zahtjevnom tržištu", poručuje ministar Horvat. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene