Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na današnjoj sjednici pokrenula postupak izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke (HPB).


Država će prodati svoj vlasnički udio u HPB-u od 51,46 posto te provesti proces dokapitalizacije banke, najavio je ministar financija Slavko Linić.

Vezani članci Banka, ilustracija Klijenti ove banke uskoro će imati nove kartice svojih računa. Provjerite kada počinje zamjena i hoćete li morati mijenjati PIN HPB, ilustracija HPB je prva banka koja će izdavati Cro kartice, naručeno ih 40.000

Vlada će sredstva iz proračuna za dokapitalizaciju usmjeriti samo prema HBOR-u, preko kojega će pokušati osigurati gospodarstvu povoljne kredite, a za HPB nema dodatnih sredstava.

HPB je po opsegu mala banka, nema kamatnu politiku koja bi poticala razvoj gospodarstva, a ne može se niti uspješno nositi s konkurencijom na tržištu.

Zato Vlada želi pronaći partnere za privatizaciju HPB-a, a Linić kaže kako bi željeli privući institucionalne ulagače te HPB-u osigurati više novih vlasnika.

Iz Vlade se danas neslužbeno doznaje i da bi uskoro ipak mogla završiti agonija novinara Vjesnika jer je Porezna uprava podnijela zahtjev za pokretanje stečajnog postupka.

Na taj će način, kažu u Vladi, prisiliti Narodne novine, koje su vlasnik propalog dnevnog lista, da isplate novinarima zaostale plaće i otpremnine. (Hina) 

>> 3. maj kupit će Uljanik!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.