Milan Bandić najdugovječniji je gradonačelnik Zagreba. A hoće li to ostati i nakon 19. svibnja ili je to njegov kraj? DNEVNIK NOVE TV donosi veliko istraživanje kako bi Zagrepčani glasovali da su danas izbori. Istraživanje je proveo IPSOS PLUS na 805 birača.


U Dnevniku Nove TV u 19:15h POGLEDAJTE EKSKLUZIVNO istraživanje koje će predstaviti Mislav Bago!

BANDIĆ DVOSTRUKO BOLJI U PRVOM KRUGU

Milan Bandić, da su danas izbori, osvaja 40,6 posto potpore birača. Rajko Ostojić osvojio bi 22 posto potpore, a Vladimir Ferdelji ima u ovom trenutku 18,2 posto potpore. I to je trolist koji će odlučivati o tome tko će voditi grad.

Margareta Mađerić ima 5,7 posto potpore, Branko Vukšić 3,2 posto, a Tatjanu Holjevac podupire 1,9 posto birača. Ante Zvonimir Golem ima 0,8 posto potpore, a Siniša Šukunda 0,8 posto. Neodlučnih je u ovom trenutku 6,8 posto birača. 

Vezani članci Otpad u Zagrebu - 1 Može li Zagreb postati ''mala Švicarska''? ''To su sve neznalice iz fotelje, no od tamo se stvarne stvari ne mogu vidjeti, a na teren ne ide nitko'' Slika nije dostupna Mađerić HDZ-ovcima: Zar zaista vjerujete da će naši birači biti za Bandića?!

>> Rajko Ostojić napao Bandića: On je drugi Sanader!

OSTOJIĆ I FERDELJI BORE SE ZA DRUGI KRUG

Rajko Ostojić i Vladimir Ferdelji, kada se u obzir uzme statistička pogreška, vode borbu za drugi krug. No važan faktor, osim motiviranosti bit će i izlaznost. Ostojić tako može imati najbolji rezultat od 27 posto, a najniži od 18,9 posto. Ferdelji pak može računati u najboljem scenariju na 21,4 posto, a u najgorem scenariju na 14,8 posto potpore.

>> EKSKLUZIVNO Kerum gubi Split?

BANDIĆ POBJEĐUJE SVE U DRUGOM KRUGU

Milan Bandić, ako uđe u drugi krug s Rajkom Ostojićem, pobjeđuje. Aktualni gradonačelnik osvaja 54,8 posto, a Ostojić 33,2 posto glasova birača. Neodlučnih je 4,7 posto, a na izbore neće izaći 7,3 posto birača.

Bandić u najboljem slučaju može imati 58,5 posto potpore ili u najgorem 48,4 posto. Ostojić pak može u najboljem scenariju imati 38,9 posto potpore, a u najgorem 29,7 posto.

BANDIĆ – KANDIDAT DESNICE

Milan Bandić osim svojih birača na izborima u nedjelju može računati i na 45 posto birača HDZ-a ili više nego što to dobiva Margareta Mađarić u svojoj stranci. Ali isto tako i svaki treći labursit je za Bandića kao i birači Tatjane Holjevac.
 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Milan Bandić, jasno je, u drugom krugu može računati na 86 posto potpore birača HDZ-a, 50 posto Laburista, 60 posto birača Tatjane Holjevac i 56 posto birača ostalih stranaka.

Milan Bandić pobjeđuje i Vladimira Ferdeljija. Bandić osvaja 51,7 posto, a Vladimir Ferdelji 40,4 posto potpore birača. Neodlučnih je 3,7 posto, a na izbore neće izaći 4,2 posto birača.

Milan Bandić, ako bi u drugom krugu imao Vladimira Ferdeljija, a i temeljem izlaznosti i motiviranosti birača, najbolji bi rezultat imao od 55,4 posto potpore, a najgori od 46,8 posto. Ferdeljijev rezultat u najboljem slučaju može biti 44,9 posto, a najgori od 36,5 posto.

BORBA ZA GRADSKU SKUPŠTINU – SDP NAJBOLJI – NITKO S VEĆINOM

SDP-ova lista, da su danas izbori, osvaja 28,2 posto glasova birača. Lista Milana Bandića ima u ovom trenutku potporu 19,2 posto birača. HDZ-ova lista osvaja 11,5 posto birača, HSLS-HSS osvajaju 10,4 posto birača. Laburisti imaju u ovom trenutku 5,8 posto potpore, a Lista za grad ima 4,2 posto potpore birača.

Od ostalih stranaka Zagrebačka nezavisna lista ima 2,9 posto, Akcija Mladih 2,5 posto, a isti postotak osvaja i HRAST. HČSP i A-HSP imaju u ovom trenutku 1,2 posto, Koalicija AMD Zeleni ima u ovom trenutku 1 posto. Ostale liste ne prelaze izborni prag, a osvajaju 2,2 posto. Neodlučnih birača je u ovom trenutku 8,6 posto.

ZAGREB 4 GODINE POSLIJE - NIJE DOBRO

Zagrepčani nakon 4 godine nisu zadovoljni stanjem u metropoli. Većina misli da je stanje lošije ili njih 46,9 posto. Da je isto, misli njih 33 posto, a da je bolje misli 17,2 posto građana.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju