Zoran Milanović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Zoran Milanović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Iako je bilo različitih nagađanja o tome gdje će bivši premijer raditi nakon povlačenja iz stranke, čini se da je Milanović odlučio baciti se u poduzetničke vode.


Nakon kraha na zadnjim parlamentarnim izborima, sredinom rujna predsjednik SDP-a Zoran Milanović na izvanrednoj je konferenciji za novinare objavio kako se više ne namjerava kandidirati za čelnika te stranke. Ubrzo su počele spekulacije čime će se dalje baviti, jer je u više navrata isticao kako je već dugo vremena u politici.

Sve je podgrijala i njegova zamjetna neaktivnost u stranci i na čelu Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, a i na same sjednice Sabora kao zastupnik nije gotovo nikada dolazio niti u njima sudjelovao.

Podaci o tvrtki Zorana Milanovića (Foto: screenshot Sudski registar)

Milanka Opačić, bivša ministrica u Milanovićevoj Vladi, za Dnevnik Nove TV nedavno je komentirala da je on prisutan u stranci, ali ne sudjeluje u njenom radu. "Zoran Milanović u ovom trenutku traži posao. Za razliku od nekih drugih premijera koji su već s premijerske pozicije tražili svoje alternativno rješenje i imali su već dogovoren drugi posao, Zoran Milanović to nije napravio. U ovom trenutku traži posao i za 14 dana više neće biti ni predsjednik kluba ni predsjednik stranke. Onog trenutka kada nađe posao, otići će iz parlamenta", kazala je Opačić.

Naglasila je kako Milanović ni u kojem obliku ne sudjeluje u izbornom procesu koji bi trebao iznjedriti novog čelnika stranke, već se "bavi isključivo sa sobom i traži novo radno mjesto". 

Iako je bilo različitih nagađanja o tome gdje će bivši premijer raditi nakon povlačenja iz stranke, čini se da je Milanović odlučio baciti se u poduzetničke vode. Naime, pretragom web-stranica Sudskog registra Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske vidljivo je kako je ovih dana registrirao tvrtku pod nazivom EuroAlba Advisory, društvo s ograničenom odgovornošću za savjetovanje.

Zoran Milanović u toj je tvrtki jedini osnivač i osoba ovlaštena za zastupanje. Sjedište joj je u Miramarskoj 24, temeljni kapital 20.000 kuna, a predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.