Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborskog zastupnika HDSSB-a navodno se sumnjiči za sudjelovanje u pokušaju podmićivanja suca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš.


Državno odvjetništvo uputilo je predsjedniku Sabora Luki Bebiću zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta HDSSB-ovom Ivanu Drmiću. Zahtjev će nakon urudžbiranja biti proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, koje će najvjerojatnije hitno sazvati sjednicu i postupiti kao i uvijek do sada kada stigne zahtjev od DORH-a - Saboru predložiti skidanje imuniteta.

Vezani članci Silvano Hrelja Sabor izglasao rebalans proračuna, vladajuće podržao i Hrelja: "Ja sam ubrzivač procesa" Slika nije dostupna Da, prekršili su zakon. Ali svejedno ostaju u Saboru!

Zanimljivo je da je zahtjev za skidanjem imuniteta zbog pokretanja kaznenog postupka, ali u Saboru zbog oznake 'ograničeno' nisu mogli otkriti ime, no neslužbeno se doznaje kako je riječ o Drmiću, koji je, inače, i sam član MIP-a. Predsjednik povjerenstva Damir Sesvečan potvrdio je kako čeka zahtjev DORH-a te je najavio sjednicu MIP-a za petak ujutro.

Drmić je od lani, kako su mediji već pisali, zajedno s još pet osoba pod istragom zbog sumnje u udruživanje za počinjenje kaznenog djela te lažnog prijavljivanja kaznenog djela koje je vezano uz presudu protiv Branimira Glavaša. Njega, direktora Osijek-Koteksa Dragu Tadića, njegovu suprugu Božicu, splitskog poduzetnika Srećka Jurišića i urednicu Glasa Slavonije Sanju Marketić sumnjiči se za pokušaj podmićivanja suca Vrhovnog suda kako bi se osigurala manja kazna ili oslobađajuća presuda za Glavaša.

Saborskog zastupnika HDSSB-a također se sumnjiči da je, zajedno sa Sanjom Marketić, lažno prijavio policiji prijevaru s novcem koji su prikupljali za Glavaševo oslobađanje.

Sabor: Bebić zaprimio zahtjev za skidanjem imuniteta zastupniku

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zaprimio je zahtjev DORH-a za skidanjem imuniteta jednom saborskom zastupniku radi pokretanja kaznenog postupka, potvrdila je glasnogovornica Sabora Marina Buntić Juričić.

Zahtjev je, prema proceduri, proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, a njegov predsjednik Damir Sesvečan novinarima u Saboru potvrdio je da je zahtjev DORH-a u proceduri. Sjednica MIP-a najvjerojatnije će biti sutra ujutro, rekao je Sesvečan novinarima. (Agencija VLM/Hina)