Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je utvrdilo da nema osnova za postupanje jer Kerumove izjave nemaju obilježja kaznenog djela rasne i druge diskriminacije ili nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo (DORH).


U nedjeljnom televizijskom nastupu Kerum je  rekao da Srbi i Crnogorci nisu nikada ništa dobrog donijeli i da onaj tko s njima ima posla ne prođe dobro. Kazao je i da 'nema šanse' da mu Srbin bude zet. 'Nikad nije bio u mojoj obitelji niti će biti', ustvrdio je Kerum, dodajući da tako tvrdi jer je tako odgojen.

Vezani članci Slika nije dostupna Splićanin koji je napao Keruma dobio otkaz Slika nije dostupna Ima li novca za Fani?

U pisanom očitovanju odvjetništvu Kerum je kategorički porekao da je imao bilo kakvu namjeru vrijeđanja na nacionalnoj osnovi bilo koje osobe. 'Isključivo zbog moje nesnalažljivosti u takvoj vrsti provokativnih diskusija' izrekao sam riječi zbog kojih žalim i zbog kojih 'sam ispao ono što nikada nisam bio - rasist, nacionalno netrpeljiv i isključiv', naveo je Kerum.

Odvjetništvo drži da nema osnova za daljnje postupanje iz razloga što njegove izjave i odgovori očito nisu izneseni u cilju propagiranja nacionalne mržnje, odnosno u cilju utjecaja na volju, razum, osjećaje i strasti gledateljstva. (Hina)