Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema otimačine'

Razumije li Kerum sukob interesa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum je izjavio kako očekuje da će ga na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća vrijeđati i da će mu podmetati.

Željko Kerum vjeruje da se njemu kao gradonačelniku nastoji nauditi zbog projekta njegove nevjenčane supruge Fani Horvat koja kani graditi restoran na Marjanu. Također je ponovio da kao gradonačelnik nije ni u kakvu sukobu interesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Za Marjan' VIDEO: Poruka za Fani osvanula na Svetom Duji Slika nije dostupna Političari i ljubavnice Tko sve pravi društvo Željku Kerumu u ljubavnim aferama?

>> Zbog Fani hitna sjednica

Danas je 12 oporbenih vijećnika iz SDP-a, HNS-a, HDZ-a, HSP-a te neovisni vjećnik Nikola Grabić podnijelo zahtjev za izvanrednu sjednicu kako bi se razmotrilo stanje u marjanskoj park šumi.

Očekujem vrijeđanje i podmetanje kao što to traje cijelu godinu i pol dana od kada sam izabran za gradonačelnika, rekao je Kerum na konferenciji za novinare na Rivi, odgovarajući na upit što očekuje od izvanredne sjednice.

Na upit stoji li iza Fani Horvat njegov kapital, Kerum je odgovorio 'naravno', ali i dodao kako u tomu ne vidi ništa protuzakonito ni sukob interesa.

Na pitanje je li u sukobu interesa zbog potpisivanja dozvola za gradnju restorana na Marjanu, kazao je kako to nije točno te da su to podmetanja te kako je namjera da se investitoru, to jest, Fani Horvat, otme zemljište kojeg je ona vlasnik.

Dvije velike stranke (HDZ i SDP) ne žele političare poput mene te me se žele riješiti jer ih je strah da će narod izabrati još nekolicinu Keruma u Hrvatskoj, rekao je Kerum

'Dvije velike stranke me se žele riješiti jer žele monopol'

'Nema otimačine. Otimačina je bila '45. godine kad su ljudi popljačkani i nadam se da to više nikad neće biti. To je privatno vlasništvo. Ako grad, država ili županija hoće rabiti pravo prvokupa, neka to plate ili neka daju kvadrat za kvadrat', kazao je.

Dvije velike stranke (HDZ i SDP) ne žele političare poput mene te me se žele riješiti jer ih je strah da će narod izabrati još nekolicinu Keruma u Hrvatskoj pa te dvije stranke neće imati monopol, izjavio je Kerum.

Kerum je potvrdio da je grad platio izradu tzv. geodetske podloge na području gdje Fani Horvat kani graditi restoran, ali da u tomu ne vidi sukob interesa. 'Platili smo to jer je rađen geodetski snimak 55.000 četvornih metara površine, a snimana su i sva stabla da ih se ne bi srušilo', odgovorio je Kerum.

Kerum o Dujmovači: Riječ je o poslovnoj zoni

Na upit je li budući restoran njegovo ili vlasništvo Fani Horvat, kazao je kako je to vlasništvo tvrtke 'Latebre', a na upit tko financira tu tvrku, dodao je da ju financira banka 'kao i sve druge tvrtke'. Po Kerumovoj tvrdnji gradnja restorana je moguća na temelju generalnog urbanističkog plana (GUP) te da tu nije riječ o zelenoj, nego o građevnoj zoni.

Također je odbacio i medijske navode da je u sukobu interesa u vezi sa zemljištem u prigradskom naselju Dujmovači, gdje tvrtka 'Koteks', po medijskim napisima, kani graditi trgovački centar. Odgovorio je kako je u Dujmovači riječ o poslovnoj, a ne o građevnoj zoni te da on kao gradonačelnik nije prenamijenio to zemljište.

Na upit kako komentira najave da bi saborsko povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa moglo raspravljati i o njemu, Kerum je kazao kako je takva rasprava nepotrebna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene