Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

VAŽNE INFORMACIJE O STANJU NA CESTAMA

Ako tijekom ljeta putujete na more - pročitajte ovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske autoceste u svrhu pripreme autocesta za turističku sezonu i pojačani promet intenzivno izvode radove redovnog i izvanrednog održavanja autocesta. Donosimo popis cesta na kojima će se i tijekom ljeta odvijati radovi.

Od 01. svibnja otvorena su sva odmorišta na autocesti A1. Na odmorištima će kao i svake godine u vrijeme turističke sezone biti instalirani kemijski WC-i kako bi se u danima opterećenja prometa i smjene turista rasteretili sanitarni čvorovi na benzinskim postajama, caffe barovima i ugostiteljsko-trgovačkim objektima.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu

Hrvatske autoceste u prostorijama svojih tehničkih jedinica organizirat će smještaj i obrok timovima hitne medicinske pomoći, a sve u svrhu pravovremenog reagiranja u trenucima nesretnog događaja na autocestama. Smještaj i rasporedi na dionicama autocesta biti će prema zonama u promjeru od 40 km do maksimalno 70 km po jednom timu.

Tijekom turističke sezone posebno će se voditi računa o protočnosti prometa te će biti pojačana i ophodarska služba na autocestama.

Zbog sigurnosti i protočnosti prometa, Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izdala je zabranu izvođenja svih radova na određenim dijelovima autocesta u vrijeme vikenda te na dane uoči i na dane blagdana u vremenu od 12. lipnja do 13. rujna. Radovi redovnog i izvanrednog održavanja mogu se izvoditi samo u dane izvan vikenda ili blagdana.

Iznimka su već započeti radovi na izgradnji i rekonstrukciji javnih cesta koji se obavljaju zbog sigurnosti i kvalitete prometa odnosno radovi koji se nisu mogli zbog vremenskih uvjeta izvoditi prethodnih mjeseci niti su se zbog kompleksnosti mogli završiti do početka turističke sezone.

Radovi na autocestama i državnim cestama u vrijeme vikenda te na dane uoči i na dane blagdana izvodit će se na sljedećim lokacijama

AUTOCESTE

A2 Zagreb – Macelj

• čvorište Zaprešić, sanacija prijelazni naprava na mostu preko rijeke Krapine (Smjer Macelj)
• čvorište Zaprešić, sanacija čvorišta, radovi izvan kolnika- promet u punom profilu

A3 Bregana – Zagreb - Lipovac

• dionica Bregana - Jankomir (smjer Bregana) sanacija revizijskih okana na zaustavnom traku. Promet će se u dane vikenda, te uoči i na dane blagdana odvijati normalno u dvije prometne trake uz izuzeće zaustavnog traka, a od ponedjeljka do četvrtka jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.
• dionica Buzin - Kosnica (oba smjera) izgradnja novog čvora Jakuševec. Promet će se odvijati novoizgrađenim servisnim kolnicima čvora s po dva sužena prometna traka u svakom smjeru uz ograničenje brzine od 40 km/h.
• dionica Kosnica - Ivanja Reka (most Sava - smjer Bregana), sanacija prijelazne naprave na mostu Sava. Promet će se odvijati normalno u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 80 km/h i izuzeće zaustavnog traka.
• čvorište Jankomir (smjer Zaprešić), sanacija objekta u čvoru. Promet će se na nadvožnjaku čvora Jankomir (glavni pravac) odvijati suženim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Promet iz pravca AC A3 (Bregana) prema AC A2 (Zaprešić) biti će preusmjeren obilazno na polukružno okretanje na Škorpikovu ulicu.
• dionica Lužani - Slavonski Brod zapad (smjer Zagreb), sanacija kolnika. Promet će se na kolniku u smjeru Lipovca odvijati dvosmjerno s po jednim prometnim trakom za svaki smjer uz ograničenje brzine od 80 km/h.

A4 Goričan - Varaždin - Zagreb

• dionica Goričan - Novi Marof (oba smjera), sanacija revizijskih okana na zaustavnom traku. Promet će se u dane vikenda, te uoči i na dane blagdana odvijati normalno u dvije prometne trake uz izuzeće zaustavnog traka, a od ponedjeljka do četvrtka jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Izuzev navedenog za vrijeme predstojećeg vikenda (od 12.06. do 14.06) zbog sanacije revizijskih okana na dionici Novi Marof - Varaždin (smjer Goričan) promet će se odvijati jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h u dužini od 1,5 km.
• dionica Novi Marof - Breznički Hum (smjer Zagreb), sanacija objekta Dugi Vrh. Promet će se odvijati jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80km/h u prvom dijelu turističke sezone.
• dionica Sveta Helena - Komin (oba smjera), sanacija kolnika. Promet će se odvijati jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h tijekom cijele turističke sezone.
• dionica Popovec - Sveta Helena (smjer Goričan), sanacija kolnika. Promet će se odvijati jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h tijekom cijele turističke sezone.

A5 Beli Manastir - Osijek - Svilaj

• dionica Osijek - Đakovo (smjer Osijek), sanacija revizijskih okana na zaustavnom traku. Promet će se u dane vikenda, te uoči i na dane blagdana odvijati normalno u dvije prometne trake uz izuzeće zaustavnog traka, a od ponedjeljka do četvrtka jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

A6 Zagreb - Rijeka

• dionica Novigrad - Karlovac (smjer Zagreb), sanacija pokosa i klizišta. Promet će se odvijati normalno u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 80 km/h i izuzeće zaustavnog traka.
• dionica Kikovica - Čavle (smjer Rijeka) izgradnja PUO Cernik. Promet će se u dane vikenda, te uoči i na dane blagdana odvijati normalno u dvije prometne trake uz izuzeće zaustavnog traka, a povremeno od ponedjeljka do četvrtka jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.
• naplatna postaja Grobnik, sanacija staza na naplatnoj postaji. Za promet će se zatvarati po jedna staza naplatne postaje ovisno o gustoći prometa tijekom drugog dijela turističke sezone.
• dionica Kikovica - Oštrovica (smjer Rijeka). Promet će se u dane vikenda, te uoči i na dane blagdana odvijati normalno u dvije prometne trake, a u periodu od 4 dana krajem mjeseca lipnja ili početkom mjeseca srpnja od ponedjeljka do četvrtka jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

A11 Zagreb - Sisak

• dionica Buševec - Lekenik (oba smjera), otklanjane nedostataka. Promet će se u dane vikenda, te uoči i na dane blagdana odvijati normalno u dvije prometne trake, a povremeno i po potrebi od ponedjeljka do četvrtka jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.
 

DRŽAVNE CESTE

DC1 - obnova kolnika na dionici L.Petrovo Selo-Prijeboj

DC50 - sanacija mosta Čovići

DC100 - dionica Vodice – Orlec,

DC105 - dionica Lopar – Rab

DC32 -dionica Gerovo-Parg, sanacija odrona Smrečje

DC201 - dionica Buzet – g.p. Požane, izvanredno održavanje

DC75- obnova kolnika na dionici Dajla-Novigrad

DC33 - obnova kolnika na dionici Tomislavove ulice u Kninu

DC39 -Granični prijelaz „Aržano“

DC1- rekonstrukcija raskrižja državne ceste s LC67014 u Hrvacama

DC8-dionica Živogošće – Ploče, Betterment II -

DC7 - obnova kolnika državnih cesta na području TI Osijek državna cesta dionice br. 005 i br. 006, obilaznica Grada Đakova, duljine 7,46 kilometara

DC7- obnova kolnika na dionici 007 (Velika Kopanica/A3/-GP Slavonski Šamac/gr.BiH)

D8 - denivelacija križanja državne ceste i županijske ceste ŽC 6039 u naselju Bibinje

D106 - izgradnja državne ceste prolaz kroz Pag

D 118- izgradnja pristupne ceste do pomorsko putničkog terminala u Vela Luci

D8 - rekonstrukcija državne ceste dionica Kaštel Sućurac - Plano , poddionica Kaštel Gomilica - Kaštel Stari (LOT 2)

D1 - rekonstrukcija državne ceste dionica Podi - Križice, spoj mjesta Dugopolje na D1

D70- Rekonstrukcija državne ceste dionica Gata - Omiš, 3. poddionica

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene