Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROTIV NASILJA

Splitom se zavijorila crna zastava Udruge Domine: "Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje"

Aktivistice Udruge za ženska prava Domine Split u petak su ispred zgrade gradske uprave razvile crnu zastavu s porukom protiv nasilja nad ženama.

"Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje", ljubičasti je natpis na crnoj zastavi koju su u petak ispred gradske uprave u Splitu razvile aktivistice Udruge za ženska prava Domine Split, nakon najnovijeg stravičnog ubojstva žene, koju je usred bijela dana na radnome mjestu usmrtio bivši partner.

Voditeljica Domina Mirjana Kučer  istaknula je kako su aktivistice više puta reagirale, no nikada im nije bilo tako teško kao danas. Poručila je da se na taj način simbolično opraštaju od žene koju je ubio bivši partner i to na njezinu radnom mjestu.

“Bile smo prisiljene izaći na ulicu i poslati poruku protiv femicida. Ovo što se dogodilo nam nije iznenađenje, nemamo iluzija niti se stvari mijenjaju preko noći, ali optimistični smo jer – kako je bilo prije 15 godina – vidimo da se sustav mijenja”, kazala je Mirjana Kučer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASILJE NE PRESTAJE Raste broj žrtava obiteljskog nasilja: "Napadi su sve brutalniji..."

Pročitajte i ovo Žrtva obiteljskog nasilja - 2 PRVI KORAK - POZIV NA 116-006 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..."

Aktivisticama se u petak pridružio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak. On je kazao kako se svake godine grad trudi odvajati financijska sredstva, a obećao je da će se potruditi i više. Smatra da uvijek ima mjesta da se povećaju kapaciteti sigurnih kuća. Poručio je kako je žrtve nasilja važno ohrabriti da prijave svog zlostavljača i da svi trebamo imati nultu stopu tolerancije na nasilje.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene