Hrvatska će uskoro dobiti najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. Uz domaće ulaganje, posao će naći stotinu zaposlenika, a Biograd već ovog ljeta pravu turističku atrakciju.


U Biogradu je trenutačno jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Na 45 tisuća četvornih metara površine nastat će zabavni park kakav Hrvatska još nije vidjela.

Vezani članci Reakcije (Foto: Screenshot/YouTube) Urnebesna reakcija na vožnju: Jedna se boji smrti, druga da će joj ispasti grudi Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Teška nesreća kod Biograda: Muškarac (58) sletio s ceste, zabio se u bor i poginuo

Atrakcije su već stigle. Među njima je 30 metara visok Adria Eye, s kojeg će se vidjeti more i otoci, ali i mnoštvo drugih sadržaja za zabavu i podizanje adrenalina. Sve to na mjestu gdje se spajaju sjeverni i južni Jadran.

"Smatramo da je Biograd bio idealna lokacija za ovakav park. Ta investicija je potpuno domaća. Uloženo je oko 95 milijuna kuna", kaže Boris Kovaček, direktor Fun parka Mirnovec.

Najveći zabavni park u ovom dijelu Europe bit će podijeljen u 3 cjeline. Činit će ga Divlji zapad, Gusarski grad i Svemir. Već je i poznato da će ulaznice stajati od 100 do 190 kuna.

Na mjestu gdje su sada građevinski radnici, prvi bi posjetitelji trebali ući već krajem lipnja, a u prvoj godini poslovanja očekuje ih se i do 200 tisuća.

Naći će se tu i ugostiteljski sadržaji, suvenirnice. Od najvećeg ulaganja u hrvatskoj industriji zabave velika su očekivanja.

"To nam može dovesti još investicija s obzirom na to da je poznato da su takve destinacije, gdje su se izgradili parkovi takvog tipa, uvijek donijeli jedan još dodatan uzlet", kaže Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Za dovršetak radova preostala su još 2 i pol mjeseca. Do početka ljeta sve mora biti tip-top.

"Imamo 25 atrakcija u parku. Za neke treba jedan šleper, za neke 5-6 šlepera, za neke 18. Recimo, za veliko oko, to su bila 3 velika kamiona", kaže Boris Kovaček, direktor Fun parka Mirnovec.

Otvorenje zabavnog parka u Biogradu nestrpljivo se očekuje.

Čim strojevi odu s gradilišta, a park otvori vrata gostima, zaposlenje bi u u njemu trebalo pronaći najmanje stotinu ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr