Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ REAKCIJA

Ne jenjava bura zbog Bandićeva počasnog doktorata "Za izgradnju zgrade, bez obzira koja ona bila, ne daju se doktorati!"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
A novcem Zagrepčana izgrađena je i zgrada Muzičke akademije zbog koje bi gradonačelnik Bandić mogao dobiti počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu. Našao bi se tako u prestižnom društvu jer su se tom titulom do sad, među ostalima,okitili Nikola Tesla, Lavoslav Ružička, Margaret Thatcher.

Milan Bandić o doktoratu danas nije htio govoriti.

"Bandiću ne trebaju nagrade nego nagrade trebaju Bandića", rekao je Milan Bandić jednom prilikom. 

Bandić bi počasni doktorat trebao dobiti na prijedlog Muzičke akademije kojoj je riješio stoljetni problem - dobila je vlastitu zgradu u središtu Zagreba.

"Što je pomogao dakle osim drugim fakultetima u razvoju sveučilišta, što grad Zagreb nije zadužen, posebno dakle zgradu Muzičke akademije", objasnioje odluku od dodjeljivanju počasnog doktorata Damir Boras. 

Iz Muzičke akademije danas ni riječi na temu Bandićeva doktorata. Da ga je rješavanjem zgrade akademije zaslužio - smatra pak Ivo Josipović. Oporba uglavnom smatra, kako Bandić doktorat ne zaslužuje.

"Smatramo da on predstavlja sve ono negativno u hrvatskoj politici i u gradu Zagrebu", rekao je oštro Branimir Bunjac. 

"Mislim da je to sramota za Zagrebačko sveučilište i za rektora", dodao je Krešo Beljak. 

Oni s kojima Bandić nešto bliže surađuje - suzdržaniji

Pročitajte i ovo Prosvjed na Akademiji - 1 Provjereno otkriva Kontroverzni profesor s Akademije vraća se na nastavu: "Dekan je samo rekao da bih ja trebala smanjiti svoj glas" Slika nije dostupna Svečana promocija Slika na Twitteru: Jadranka Kosor POHVALILA SE sinovim doktoratom

"To je između gospodina Bandića i Sveučilišta u Zagrebu. Sveučilišta imaju autonomiju", napomenula je predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović. 

Počasni doktorat dodjeljuje se osobama od iznimnog ugleda koje su svojim radom pridonijele napretku Sveučilišta, hrvatskoj znanosti i kulturi.

"Moje osobno mišljenje je da se za izgradnju zgrade bez obzira kakva to zgrada bila u Zagrebu ne daju počasni doktorati", rekao je Joško Klisović

Iako Bandić nema nijednu pravomoćnu osuđujuću presudu, zbog postupaka koji se protiv njega vode odluka sveučilišta je oporbi neshvatljiva.

"Milan Bandić je svakako zaslužio doktorat, ali ne na zagrebačkom sveučilištu nego doktorat za korupciju i devastaciju metropole", komentirao je Nikola Grmoja. 

"Ima nekoliko postupaka kaznenih koji su pred sudom i to je zbilja jedan presedan da sveučilište na taj način nagrađuje ljude", zaključioje Gordan Maras. 

Počasni doktorat za Bandića pod povećalom je i zbog toga što je uvriježena praksa da se ne postaje počasnim doktorom sveučilišta na kojem se studiralo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene