Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja do prodaje

U SJENI POLITIČKE KRIZE Vlada, jednoglasno i složno, rasprodaje državnu imovinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ tvrdi da slaže novu većinu, čak i da ima kandidata za novog mandatara. Božo Petrov prijeti novim izborima, a SDP skuplja potpise za raspuštanje Hrvatskog sabora. I dok traje hrvatska politička kriza, Vlada - jednoglasno i složno - rasprodaje državnu imovinu!

Dok Hrvatsku trese politička kriza, gotovo u sjeni ostaju odluke posvađane Vlade o privatizaciji državne imovine te davanju koncesija za istraživanje nafte i plina. Ali i o kadroviranju u INI. Oporba, stručnjaci, ali i neki zastupnici vladajuće koalicije ističu kako Vlada u ovakvoj krizi ne bi trebala donositi takve dugoročne odluke.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Sjednica Vlade Na vrijeme od šest mjeseci Vlada predložila novi Nadzorni odbor Ine: Za predsjednika predložen Damir Mikuljan

20 posto dionica tvrtke Končar prodano je za 360 milijuna kuna, Hoteli Korčula prodani su za 26 milijuna kuna, prodaje se i Croatia Osiguranje, Sunčani Hvar, a kako bi se omogućila prodaja s popisa strateških tvrtki skinuli su još Podravku, ACI, Petrokemiju, Croatia Airlines, Luku Rijeka i Croatia banku.

Odluke strateška do strateške, prodaja do prodaje, a donosi ih na brzinu, posvađana vlada i to zanimljivo - jednoglasno!

'Je li vama normalno da se u trenutku kada se Vlada raspada donose ključne odluke o prodaji končara, o kadroviranjima u INI, LNG terminalu? Nije', kazao je saborski zastupnik iz redova HDZ-a, Goran Marić.

Slično misli i oporba.

'Ne bi trebali donositi nikakve odluke osim onih koje su vezane za stabilnost zemlje', smatra potpredsjednica Sabora, HNS-ova Vesna Pusić.

Ovaj mjesec ministar financija treba i razgovarati s agencijama u nadi da će obraniti kreditni rejting. Guverner HNB-a, Boris Vujčić ističe da Vlada ima svoje ekonomske adute pred agencijama, ali i politički uteg.

'Imamo na jednoj strani gospodarske pokazatelje koji su u ovom trenutku dobri, rastući rat BDP-a, smanjivanje deficita u prvom redu i s druge strane negativne, a to je politička situacija', rekao je guverner HNB-a, Boris Vujčić.

Uz privatizaciju, Vlada je podržala i strateški projekt, izgradnje LNG terminala, a digli su ruke i za koncesije za istraživanje nafte i plina. Struka smatra da Vlada u krizi, iako mora donositi odluke, ne bi trebala donositi strateške.

'Kad nemate toliku transparentnost, kad nemate toliku pozornost javnosti neke odluke se mogu donijeti ispod toga radara, a to nije dobro ni za ovu zemlju, ni za politku', smatra ekonomski analitičar Luka Brkić.

Iako zbog svađe oko Ine licitiraju tko bi iz vrha Vlade trebao dati ostavku jučer su digli ruke za nove ljude u nadzornom odboru i novog hrvatskog predstavnika na glavnoj skupštini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene