Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LANI 43.

Doing Business: Hrvatska pala na ljestvici lakoće poslovanja na 51. mjesto, iza Slovenije, Srbije i Crne Gore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ljestvici lakoće poslovanja Doing Business, Hrvatska je ove godine pala na 51. mjesto s prošlogodišnjeg

U organizaciji Poslovnog dnevnika održana je konferencija "Zagreb - financijsko središte". Na njoj je istaknuta potreba da Zagreb postane financijski lider u jugoističnoj Europi.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Guverner HNB-a Boris Vujčić istaknuo je kako bi država promjenama u poreznim politikama trebala pomoći dijelu financijske industrije da dođe u Hrvatsku. Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će se na dnevnom redu ovotjedne sjednice Vlade naći prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu te prijedlog proračuna za 2018. godinu.

A nove brige za Vladu donosi i najnovija ljestvica Doing Business. U odnosu na prošlu godinu, po lakoći poslovanja Hrvatska je pala za osam mjesta i sada je 51. Bolji od nas su i Slovenija, Srbija i Crna Gora.

"Najveći dio sredstava će biti usmjeren za rješavanje određenih dugova i dubioza. Tu poglavito mislim i na zdravstveni sustav, ali naravno da ćemo naći sredstava i za aktualne trenutke", rekao je Marić.

Boris Vujčić kaže da ne bi bilo loše da se dogovore i državna politika i banke i počnu koristiti fondove Europske unije za takvu ulogu. "U krajnjoj liniji od Hrvatske se i politički očekuje da bude za zemlje jugoistočne Europe netko tko će im pomoći sutra u pristupu Europskoj uniji", kaže Vujčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene