Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽIVOT UMIROVLJENIKA

Je li Vladino obećanje o povećanju dovoljno? "Od mirovine mi za dom ne ostane ništa, još moram dodati. Ovo je as iz rukava pred izbore"

Aktualno Galerija Maria Vera Ševo i Katarina Jusić Mezga Maria Vera Ševo i Katarina Jusić Mezga Foto: DNEVNIK.hr Maria Vera Ševo, umirovljenica Maria Vera Ševo, umirovljenica Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Novosti za umirovljenike Galerija 1/4 >>
Umirovljenicima je stigao uranjeni božićni poklon. Dogovoreno je veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Na sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike dogovoreno je da će Vijeće na tragu zahtjeva umirovljeničkih udruga Vladi uputiti prijedloge među kojima su zakonske izmjene o 85-postotnom usklađivanju mirovina i uvođenju trajnog dodatka na mirovine prema mirovinskom stažu.

A što na sve kažu umirovljenici, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga koja se javila uživo iz riječkog Doma za starije. 

Razgovarala je s umirovljenicom Mariom Verom Ševom.

"Radili ste 32 i pol godine. Recimo da je dodatak na godinu staža 5 eura, vi biste dobili oko 162,5 eura godišnjeg dodatka. Koliko bi vam to pomoglo?", upitala je reporterka. "Malo bi pomoglo, treba nam za higijenu i za frizuru, uvijek nam nešto treba. Sve bi se odmah potrošilo", rekla je umirovljenica. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nema razloga za zabrinutost U dijelu Zagreba u četvrtak ujutro oglasit će se sirena: Doznajte o čemu se radi

Uspijete li sami platiti dom? "Troškove doma pokrijem, ali moram dodati još 5 eura." Ostane li vam od mirovine za kavu, izlet, shopping, frizera? Koliko bi vam značila kartica s popustima?

"Od mirovine mi ne ostane ništa, još moram dodati", dodala je umirovljenica. Gledate li na ove najave kao na "as iz rukava" uoči izborne godine?

"Da, to sigurno. To je točno. Sve dobro dođe, da je malo više, bilo bi bolje", rekla je Maria Vera Ševa. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene