Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dobila otkaz SMS porukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna naša čitateljica dobila je, vjerovali ili ne, otkaz SMS porukom. Kaže kako nije odoljela ne podijeliti taj nesvakidašnji događaj s medijima, pa nam je poslala e-mail sa svojom pričom. Prenosimo ga u cijelosti.

'Danas u 18.32 sata primila sam SMS poruku od moga šefa tj. voditelja salona namještaja Phoenix Lifestile Gallery u Rijeci , gospodina Zdenka Florjanica. Citiram sadržaj SMS-a :

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Ne trebaš dolaziti u salon dokumente će ti firma poslati na kuću sa zakonskim otkaznim rokom. Otkazni rok će ti platiti ne moraš raditi već si nađi drugi posao. Sretno

Sretan događaj se desio nakon prepirke sa istim zbog kašnjenja plaće. Slijedi kronologija :

Po završetku godišnjeg odmora trebala sam se vratiti na posao 17.09.2007, međutim prije odlaska na G.O. najavila sam da sam 17.09.2007. naručena na alergotest koji se inače čeka gotovo 2 mjeseca, i ne obavlja se u 5 minuta. Iz tog razloga pitala sam šefa da se dogovorimo za taj ponedjeljak kako ćemo raditi jer vjerojatno taj dan neću moci stići na posao, tj. i ako stignem to ću moći tek pred kraj radnoga vremena. Njegov odgovor je bio 'Dogovoriti ćemo se' iako je to bilo svega nekoliko sati prije odlaska na G.O.

14.09.2007 pokušala sam u nekoliko navrata telefonom doći do njega, ali bezuspješno, pa sam se dogovorila s kolegicom koju sam dobila na telefon da ću doći ćim završim sa testom pa makar da njoj pomognem zatvoriti salon, unatoč činjenici da sam bila ošamućena od silnih alergena ubrizganih u mene i ruke koja je izgledala gore od one kakvog okorjelog narkomana.

U utorak 18.09.2007 došla sam na popodnevnu smjenu, i pokušala doći do informacije što se događalo za vrijeme moga G.O. da znam što treba rješiti i odraditi ( zaboravila sam reći da sam u tom salonu namještaja jedini kuhinjar, tj. jedina osoba koja strankama može dati informaciju u vezi kuhinja te samim time i jedina osoba koja može prodati kuhinju).

Nakon što sam odradila nekoliko hitnih poslova pitala sam šefa kada će plaća. S obzirom da je već 18-ti u mjesecu, a u ugovoru stoji da je isplata do 15-tog u mjesecu, odgovor koji sam dobila me u trenutku ohladio 'Nećemo sada o tome'...

Tada sam dobila nalog da obrišem prašinu sa kuhinja, pometem podove, sve lijepo očistim, posložim stolove i stolice, lijepo namjestim........

I ja krenula... uzela krpicu i krenula brisati prašinu. Nakon što sam obrisala prašinu s nekoliko kuhinja stala sam, a šef me pitao zar sam već gotova.

Odgovorila sam da jesam, a da ću ostatak odraditi kada mi dođe plaća, nakon čega je tražio da mu to dam napismeno. Odbila sam pisati bilo kakve izjave dok mi pismeno ne da nalog za nešto takvo.

Nakon toga me pozvao na razgovor na kojem mi je, da previše ne duljim (bilo je tu izgovoreno svega, ali bez ružnih riječi), velikodušno dao tjedan dana da nađem drugi posao, a ja sam ga dodatno isprovocirala ukazavši mu na činjenicu da je zakonski otkazni rok 15 dana. Isprovociran mojom hladnokrvnošću i činjenici da ne histeriziram i ne molim ga da mi ne da otkaz rekao je da će vidjeti s Upravom.

Drugi dan mi se sin razbolio i morala sam ostati na kućnoj njezi, te sam danas 27.09.2007. zaključila bolovanje i nazvala u salon da vidim u koju smjenu trebam doći. Za divno čudo javio mi se on i rekao da će vidjeti s upravom, a nakontoga sam dobila SMS koji sam Vam na početku i citirala.

Larisa Bubanja Sarvas '

Na kraju čitateljica navodi kako će unatoč svim događajima ići na posao i odraditi otkazni rok.

Osim toga smatra, a i u pravu je, kako otkaz nije dobila dok ga ne dobije pismeno zajedno s papirima. Najavila je i sudsku tužbu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene