Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hyundai i Kia uložili 80 milijuna eura

Uspjesima Mate Rimca nema kraja. Za Dnevnik Nove TV otkrio planove za budućnost i gdje vidi Hrvatsku za 10 godina

Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Matija Gracin (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Uspjesima iz radionice Mate Rimca nema kraja. Južno-korejski gigant Hyundai pridružio se podužoj listi velikih imena s kojima surađuju, poput Porschea i Aston Martina.

80 milijuna eura - toliko su automobilski giganti Hyundai i Kia uložili u Rimac automobile. Mate Rimac, osnivač tvrtke iz Svete Nedelje koja razvija i proizvodi ključne sustave elektropogona za mnoge svjetske automobilske tvrtke zadovoljan je ugovorom o suradnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Slika nije dostupna Više od 2000 lajkova Napisala Rimcu da "se ne bi sramotila za njegovu crkavicu". On joj odgovorio i oduševio fanove

"Hyundaji grupa je ogromna firma, imaju četiri puta veće prihode od ukupne hrvatske ekonomije, od hrvatskog BDP-a i 17 puta više od hrvatskog izvoza", ističe Rimac.

I s takvim brojkama te velike tvrtke po pomoć su došle u Svetu Nedelju. Žele vozila koja će biti manje štetna za okoliš,a zajedno s Rimcem razvijat će još dva automobila. No privući tako velike igrače treba znati!

"To je maraton, ništa ne ide preko noći, morate se stalno dokazivati, dokazivati i ići dalje, ako jednom napravite nešto dobro, nije dovoljno, mora se stalno ponavljati", kaže Rimac.

A ono što se kod njih ponavlja su odlični rezultati. U njihovim pogonima radi se sve, od kalupa i alata pa do gotovih proizvoda kao što je primjerice ručka za vrata najnovijeg Rimac automobila.

Komponente koje naprave u Svetoj Nedelji njihovi investitori ugrađuju u svoja vozila. Jedna komponenta koju proizvode ide u Aston Martin! Matija Gracin, direktor razvoja komponenti tkriva o čemu je riječ.

"Radi se o komponenti koja u svakom trenutku, čak i kada je auto ugašen, može znati sve o autu, primjerice o napunjenost baterije i slično".

Broj zaposlenika svake godine se gotovo udvostroči pa im je najveći problem prostor. Proizvodni pogoni tvrtke Rimac automobili trenutno se prostiru na oko 6000 metara četvornih, no za dvije do tri godine kada kampus bude izgrađen, oni će biti čak deset puta veći. Kampus će imati dječji vrtić, restorane, hotel za goste, a bit će integriran s prirodom.

"Ako imaš zadovoljne zaposlenike, imaš i zadovoljne kupce, ako imaš zadovoljne kupce, imaš i zadovoljne investitore", poručuje Rimac.

Sve ovo, unatoč lošoj poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj, Mate Rimac postigao je u 10 godina. Evo gdje u budućnosti vidi Hrvatsku.

"Za deset godina nadam se da će Hrvatska, da neće propustiti vlakove koje je dosad propustila, a na koje su skočile zemlje poput Slovačke ili Mađarske i Češke i tako dalje jer samo ćemo dalje zaostajati".

A Rimac Automobili? "Mi smo tek na početku, još je dug put ispred nas", zadovoljno kaže.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
Aktualno "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Obrana ugroženih područja od poplava (Foto: Dnevnik Nove TV) Hrvatska "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" 1/4 >>  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene