Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne prestaju trzavice oko nagodbe

Dnevnik Nove TV u posjedu dokumenata: Agram Invest još je u petak Trgovačkom sudu poslao podnesak

Ivan Krivičić, predsjednik Uprave Agram Investa (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ivan Krivičić, predsjednik Uprave Agram Investa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Premda je na Tijelovo izvanredni povjerenik objavio da je nagodba sklopljena, ne prestaju trzavice među domaćim vjerovnicima. Adris grupa, koja se još nije usuglasila s nagodbom, tražila je sastanak s premijerom i dobila ga. Agram-invest ponovno je pisao Trgovačkom sudu.

Nije to bilo prvi put da čujemo kako je nagodba donesena, pa se idućih tjedana prekrojavala. Mogla bi ponovno. Ovaj put zbog Agram investa koji se u četvrtak posljednji ukrcao na vlak s nagodbom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Plenković je bio šef Borga" Sinčić nakon Todorićevog intervjua za Novu TV: "Ne vjerujem ni Todoriću ni Vladi" Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) Odjeci iskaza bivše potpredsjednice Vlade Uskoku Ravnatelj SOA-e: "Dalić nije mogla niti je tražila sigurnosnu provjeru skupine Borg"

"Nakon što smo dobili informaciju da je postignut dogovor sa drugim brojnim vjerovnicima koji su značajni hrvatski poslodavci, odlučili smo dati podršku ovom procesu" rekao je tada Ivan Krivičić, predsjednik Uprave Agram Investa.

A onda su, prema dokumentima koji su nam u posjedu, samo dan poslije Trgovačkom sudu poslali podnesak. Smeta im što bi vjerovnici koji će upravljati Agrokorom to mogli i dok traje eventualni spor s Agramom. Cijelo vrijeme nagodbu koči i Adris koji želi naplatiti gotovo polovicu svojih kredita od milijardu kuna. Pa je moćni presjednik uprave Ante Vlahović dobio poziv iz Banskih dvora.

Dok neki na to gledaju kao pokušaj Vlade da se uplete u proces, iz Vlade to demantiraju.

Vjerovničko vijeće sastaje se u petak. Do tad bi trebao biti gotov pravni okvir nagodbe, a idući tjedan bi potpisana nagodba mogla na Trgovački sud. U isto vrijeme završit će i nadzor HANFE nad skupinom BORG. Trebao bi utvrditi je li bilo elemenata za kaznenu odgovornost zbog trgovanja povlaštenim informacijama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene