Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zovu i druge tvrtke

Hrvatski konzorcij za Agrokor: Atlantic Grupa i Adris žele kupiti Jamnicu i Ledo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atlantic i Adris zainteresirani su za zajednički ulazak u Agrokor, doznaje Jutarnji list.

Dvije velike hrvatske kompanije, Atlantic Grupa Emila Tedeschija i rovinjski Adris zainteresirane su za kupnju nekih tvrtki iz posrnulog koncerna Agrokor, potvrdili su za Jutarnji list izvori u Atlanticu i Adrisu. Kao glavne mete za preuzimanje Atlantic i Adris u startu su odredili Jamnicu i(ili) Ledo, ali nisu isključene ni druge.

Iz Atlantica i Adrisa, doznaje se, pozivaju i da im se u konzorciju koji bi preuzeo dijelove poslovanja Agrokora pridruže i druge hrvatske kompanije. Pozivnicu će sigurno dobiti hrvatski mirovinski fondovi, ali i druge perjanice hrvatske prehrambene industrije, primjerice, Podravka.

Osim poslovnih interesa kao što su širenje poslovanja i zarada, zajednički interes članova novog konzorcija jest da značajni dijelovi Agrokora ostanu u dominantnom hrvatskom vlasništvu.
 

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Agrokor: Stižu žalbe na nagodbu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Život nakon nogometa Dok je Hrvatska u "srebrnoj euforiji", počele su pljuštati prve tužbe protiv Agrokora

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene