Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svaki dan novi detalji afere

Dnevnik Nove TV u posjedu ugovora: I pomoćnik Milanovićevog ministra imao prebivalište u Zagrebu i koristio državni stan. Doznajemo koliko ga je plaćao

Aktualno Galerija Ugovor o korištenju državnog stana Vanje Bilića Ugovor o korištenju državnog stana Vanje Bilića Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Zoran Milanović Predsjednik Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Nataša Novaković Nataša Novaković Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Čuraj Stjepan Čuraj Foto: DNEVNIK.hr +2 Goran Grlić Radman Galerija 1/7 >>
Ne prestaje drama oko državnih nekretnina. Svaki dan nešto novo. Dnevnik Nove TV otkriva kako predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandroković češlja Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa. A u problemima je i predsjednik Zoran Milanović. Proziva Zvonimira Frku-Petešića, a u mandatu svoje Vlade, doznaje Dnevnik Nove TV, imao je čovjeka koji je imao višegodišnje prebivalište u Zagrebu i isto koristio državni stan.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Istražuju poveznicu njega i Vedrana Gajskog.

Podsjetimo, Jandroković je priznao kako se obratio tadašnjem državnom tajniku Katičiću jer su Državne nekretnine Gajskom naplaćivale najamninu, a iznajmljeni lokal nije bio spojen na struju.

"Povjerenstvo istražuje i činjenice koje se tiču gospodina Jandrokovića i to je sve što mogu reći. Ne mogu u detalje. U fokusu nam je sve što je izašlo u medijima, istražujemo njihovu relevantnost, istinitost'', otkriva predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Predsjednik Sabora nema komentara. Ostaje pri svojoj izjavi od neki dan. "Nije nikakav moj kum nego osoba koju poznajem'', rekao je. Ali nije samo obitelj Jandroković povezana s obitelji Gajski.

Dnevnik Nove TV doznaje kako u odvjetničkom uredu gospođe Gajski radi i sin ministra Gordana Grlića Radmana.

Povjerenstvo istražuje ima li što sporno i u slučaju Zvonimira Frke-Petešića.

Pročitajte i ovo Zvonimir Frka-Petešić (Foto: Dnevnik.hr) EKSPRESNA OBNOVA Frka Petešić o obnovi stana: "Spavali smo na kauču koji nije bio rasklopiv. Ponudio bih ostavku da je nešto bilo protuzakonito"

Predsjednik Zoran Milanović mu je već presudio. "Gledajte, imate samo jednu osobu zasada koja je to pravo brutalno zloupotrijebila, ukrala ga i uživa podršku premijera. To je Frka-Petešić. Zasad vaše istraživačke sposobnosti nisu otkrile nikoga tko je kao Frka-Petešić prijavio mjesto prebivališta kod babe i dide'', kaže Milanović.

93,69 kvadrata za pomoćnika Milanovićeva ministra

Nije prijavio kod babe i dida, ali je imao višegodišnje prebivalište u Zagrebu, što je vidljivo iz biografije, a isto je koristio državni stan. Riječ je o Vanji Biliću. Pomoćniku tadašnjeg ministra Orsata Miljenića, a danas predsjednikova predstojnika, doznaje Sabina Tandara Knezović.

Dnevnik Nove TV u posjedu je ugovora o korištenju stana za službene potrebe između Vanje Bilića i Agencije za upravljanje državnom imovinom. Stan koji mu je dodijeljen za 468,45 kuna (+ režije) mjesečno sastoji se od četiri sobe, sobice, kuhinje, predsoblja, kupaonice i spremišta. Sve to u 93,69 kvadrata.

A najskuplji stan koji plaća država je onaj Stjepana Ćuraja, šefa HNS-a. Sa suprugom i troje djece živi u 112 kvadrata. Država mu plaća najam gotovo 7000 kuna za 90 kvadarata. Razliku od 2000 kn za preostalu površinu stana i režije plaća sam.

''U tom vremenu i danas kad pogledate cijene nekretnina, ja imam podatke od svih stanova kada smo gledali i tražili, ovaj je na razini prosjeka kao i svi drugi što se tiče po kvadratu'', kaže Ćuraj.

Uredba po kojoj se dodjeljuju državni stanovi van snage je više od tri godine. Nova bi, kažu u ministarstvu, uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene