Zvonimir Frka Petešić
Zvonimir Frka Petešić Foto: Marko Prpic

Predstojnik Plenkovićeva Ureda rekao je da je njegova savjest čista te da nije učinio ništa što je protivno zakonu kada je u pitanju brza obnova državnog stana u kojem živi.


Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade još se jednom osvrnuo na aktualnu aferu u vezi ekspresne obnove njegovog stana u centru Zagreba. 

"Stan je bio jako loš, statičari su došli dva dana nakon toga i rekli su da se moramo iseliti, da nije sigurno za život, ne možemo tu boraviti, jednostavno meni to nije bila opcija u tom trenutku. Nije mi palo na pamet da premijeru kažem da ću se dva tjedna baviti svojom selidbom. I pitao sam, možemo li se u jednom dijelu nekako stisnuti. Spavali na kauču koji nije rasklopiv, ali ima puno gorih situacija u životu.", rekao je za HTV.

Objasnio je i u kojem je stanju bio stan nakon potresa. "To je bio krš i lom. Stropovi su popadali, na jastuku moje supruge pala je jedna gromada od četiri, pet kilograma, na sreću, ona se ustala prije. Ono što je nama prijetilo je zabatni zid koji je između naše zgrade, koji je bio na našim dvjema spavaćim sobama, i susjedne zgrade. Krov je ravan, a susjedna zgrada ima krov, i taj zabat je prijetio da se uruši, padne na strop i padne na naše krevete."

Zvonimir Frka Petešić Državne nekretnine detaljno o obnovi stana u Jurišićevoj: "Trebale su dvije vrste hitnih sanacija"

Mladen Pejnović, bivši šef Državnog ureda za državnu imovinu Bivši šef ureda za državnu imovinu o aferi s Frkom-Petešićem: ''Apsolutno mislim da je tu greška, trebalo je to riješiti na tržišnim osnovama"

Istaknuo je da se ne osjeća krivim i da je ta priča politički obračun s Plenkovićem. "Moja savjest je čista i nisam učinio ništa protivno zakonu. Sve što koristim kao dužnosnik, koristim u skladu s propisima, a već sam više puta rekao - da je kojim slučajem drugačije već bi sam ponudio ostavku", zaključio je.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju