Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neslužbeno doznaje dnevnik nove tv

Detalji USKOK-ove akcije u Istri: Jedan od osumnjičenih priznao neka djela koja mu se stavljaju na teret

Od jutra u utorak traju pretresi i uhićenja na području Istarske županije. U velikoj akciji USKOK-a i Policijske uprave Istarske uhićeno je nekoliko osoba. Pretresi i uhićenja obuhvaćaju područje Vodnjana, Peroja, Pule. Uhićeni su bivši pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav Damir Janko te bivši čelnik Ureda državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar, kao i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić.

Istragom je obuhvaćeno 20 osoba, a uhićeno ih je 15. Među osobama koje se dovode u sumnju počinjenja kaznenih djela su i slovenski državljani. Navedene se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Osijeku krijumčarenje ljudi Otkrivaju se detalji velike akcije USKOK-a: Uhićena organizirana kriminalna skupina, migranti plaćaju po nekoliko stotina eura za prijevoz Slika nije dostupna Zlouporaba položaja i ovlasti Određen istražni zatvor za dvoje osumnjičenih u Istri: "Svi znaju da se to radilo, ali se šuti"

Iz Rijeke se s novim detaljima uživo u Dnevnik Nove TV javila reporterka Katarina Jusić.

"Ispitivanja su počela i osumnjičeni polako dolaze u USKOK u Rijeci. Kasno poslijepodne, nešto iza 17 sati, počeli su dolaziti prvi osumnjičenici. Dosad ih je bilo 5-6. Dio je ispitan, dio pušten, a za neke ispitivanje još traje", javila je Jusić te dodala kako je teško doći do bilo kakvih službenih informacija, no neslužbeno doznaje da je jedan od osumnjičenika aktivno iznosio svoju obranu pa čak i priznao neka djela koja mu se stavljaju na teret.

Reporterka ponavlja kako ih se sumnjiči da povredu službene dužnosti u što spada zlouporaba položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava, ali i malverzacije oko legalizacija nekretnina. "Među osumnjičenima je i dosta bivših djelatnika grada Vodnjana", kazala je Jusić te dodala kako će se ispitivanja nastaviti i večeras, a USKOK će nakon ispitivanja predložiti daljnji tijek procesa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene