Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trpi bolove

Djevojčica u bolovima čeka stavljanje na popis!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova potresna priča iz hrvatskog zdravstva! 13-godišnja djevojčica iz Križevaca u bolovima čeka operaciju oštećene kosti gležnja. U KBC-u Zagreb nije još ni na popisu, a rekli su joj da će možda čekati i godinu dana. Roditelji su u brizi, a liječnik tvrdi ne boli to toliko i čekanje joj ne može naškoditi.

Anamariju boli, a dijagnoza je nestabilni osteohondritis disekans, ili laički, boli je odlomljena kost i izrasline na gležnju. Čeka operaciju na Šalati, ali tamo nam kažu postoje prioriteti, a djeca s bolovima nisu jedan od njih. Boli je, kaže, i kad miruje, a po noći bol joj ne da niti spavati. 'To stanje boli ali nije da je neko izrazito bolno stanje svi bolesnici koji čekaju na zahvat na ovoj klinici imaju bolove', tvrdi doktor Domagoj Delimar iz Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

Roditeljima je rečeno da će zahvat čekati od 6 mjeseci do godine dana. 'Prošle godine lista čekanja za takav operacijski zahvat bio je 18 mjeseci i dulje a da je sada manji od 6 mjeseci', kaže doktor Delimar. Otac djevojčice, Damir Dukši, rekao nam je kako su mu putem telefona bahato dali do znanja da ih nije briga ako ih se da u novine te mu poklopili slušalicu. Otac je tražio drugo mišljenje i rečeno mu je, tvrdi, da čekanje može biti opasno jer u nalazu CT-a piše i lezija i ciste.

'Ovdje se ne radi o tumoru, to je jedna lezija, to nikako ne može preći u maligno stanje', objasnio je doktor Delimar. No, hoće li djevojčici to biti neka utjeha kad i sutra, prije nego što je tata odveze u školu, bude morala navući tenisicu?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene