Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se što joj je

VIDEO: Samo žele znati što je njihovoj djevojčici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Šokić već godinama ne može otkriti od čega boluje njihova troipolgodišnja kći.

Žale se na tretman u poznatim zagrebačkim bolnicama i odlučni su pomoć potražiti u inozemstvu. Liječnici koje prozivaju tvrde da su učinili sve da pomognu njihovoj kćerkici. Lea ima 3,5 godine i naizgled je ova djevojčica kao i većina njezinih vršnjaka. No, od drugog mjeseca života, njezin je dom bolnica. 'Nakon toliko boravaka u bolnici, više mi je dosta svega! Više ne mogu!', kaže očajna majka Ankica Šokić.

Pročitajte i ovo Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker Djevojčica iz Nove Gradiške Doznaje Dnevnik Nove TV Optužnica protiv roditelja zbog smrti djevojčice iz Nove Gradiške: Majka za preostalo troje djece ni ne pita iako ih ima pravo i viđati

U bolnici je prvi put završila zbog gušenja hranom, a liječnici su je uspješno reanimirali, no tada kreće prava drama. 'Nakon toga, ona se upućuje na jedinicu intenzivnog liječenja u Klaićevu i tamo boravi 14 dana', priča Lein otac Miroslav. Ustanovilo se da dijete ima više tih srčanih aritmija i zadržavaju je na kardiologiji. Svaki je dan majka Ankica putovala iz Nove Gradiške u Zagreb, a tako je tijekom jednog posjeta uočila da je Lein puls dostigao gotovo 280 otkucaja u minuti. No, ubrzo je doznala da je monitor bio pokvaren te da je s djetetom sve u redu.

'Mi smo odlučili dijete izvesti van iz Klaićeve bolnice, na svoju ruku', kaže otac. Tada odlaze kod doktora Malčića u KBC Rebro. 'Svi ti njegovi pregledi su zbilja dosta korektni, objašnjavao je i to. Da bi on rekao, gospodo, vi to svoje dijete vodite da raste doma s vama. Ono je zdravo', dodaje otac. No, samo nekoliko dana poslije, Lei je pozlilo i opet je završila na Rebru i dijagnosticiran joj je težak poremećaj srčanog ritma. Uzrok može biti genetski, ili zbog prevelike količine lijekova za srčane mane. Lei je ugrađen sigurnosni uređaj koji sprječava iznenadnu smrt.

'Oni sad govore da dijete mora doći 6. travnja na promjenu aparatića, o kojem su oni pričali da traje 14 do 16 godina', napominje otac Miroslav. Iz bolnice takvo što odbacuju. 'Nije nam poznato odakle ocu informacije o trajanju baterije 16 godina. Baterije takvih uređaja prema svim dostupnim podacima mogu najdulje trajati 7 godina i to samo ako se uopće ne uključuju. Njihovo trajanje ovisi o broju elektrošokova koje od njih 'traži' bolesno srce, a čime se svaki put spašava djetetov život', stoji u priopćenju iz bolnice. Očajni roditelji još jedinu šansu vide u odlasku na pregled u Linz ili München. Nadaju se da jedino tamo mogu dobiti pravu dijagnozu, a traže pomoć i od Ministarstva zdravstva. Samo žele znati koji je pravi uzrok Leine bolesti, ako ona doista i postoji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene