Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema razloga za paniku

Dječak u bolnici s meningokoknom sepsom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadarsku opću bolnicu jutros je primljen dječak za kojeg postoji opravdana sumnja da je obolio od meningokokne sepse. Laboratorijski nalazi još nisu gotovi no liječnici su već počeli s primjenom terapije zbog simptoma koje dječak ima.

Dječak, čiji roditelji ne žele davati izjavu za medije, učenik je osnovne škole Stanovi, ali voditelj zaraznog odjela zadarske opće bolnice dr. Boris Dželalija kaže kako nema opasnosti za djecu u školi jer su proteklog tjedna bili praznici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Sinju Trogodišnjakinja umrla od meningokokne sepse? Slika nije dostupna I kod druge djevojčice iz vrtića Malešnica potvrđena meningokokna sepsa

Na pregled su pozvani svi prijatelji i članovi obitelji dječaka  s kojima je proteklih dana bio u kontaktu. Dr. Dželalija ističe kako nema mjesta panici jer se uglavnom radi o izoliranom slučaju bolesti. Također istiće kako je dječak obolio jučer, a na vrijeme je primljen u bolnicu pa njegovo stanje nije opasno po život.

Inače ovo je već treći slučaj meningokokne sepse u posljednjih mjesec i pol dana. Tada su u bolnicu u Zadru primljeni brat i sestra iz Gospića, a oboje su se uspješno oporavili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene