U Klinici za dječje bolesti Zagreb počelo je liječenje prvog djeteta oboljelog od visokorizičnog neuroblastoma lijekom Dinutuximab beta Aperion.


Prvi mali pacijent koji boluje od visokorizičnog neuroblastoma započeo je s liječenjem u ponedjeljak, a za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog te vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćili su iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Podsjetimo, riječ je o novom lijeku čija je nabava odlukom Vlade financirana iz državnog proračuna s oko 14 milijuna kuna. U Hrvatskoj je sedmero djece oboljele od visokorizičnog neuroblastoma, međutim stručno povjerenstvo koje je osnovala Vlada odlučuje  koja djeca imaju uvjete za liječenje Dinutuximabom.

Iz bolnice u Klaićevoj zahvaljuju svima koji su dali doprinos u rješavanju problema.

"Zahvaljujemo svima koji su donacijama željeli pomoći ovoj djeci, no zahvaljujući razumijevanju Vlade RH, sredstva za njhovo liječenje osigurana su. Ipak, pozivamo sve koji žele donirati sredstva da i nadalje nastave pomagati Klinici, njezinim malim bolesnicima i osoblju, kako bismo im i u ovim okolnostima osigurali najbolju moguću skrb i uvjete za liječenje i boravak u njihovoj bolnici. U ovim je trenucima našim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivamo sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja", poručuju iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Vezani članci Zgrada u Adžijinoj (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Mališan (3,5) koji je pao kroz prozor u Adžijinoj u induciranoj komi, ali stabilno Zagrljaji za ljude s rijetkim bolestima (Foto: Dnevnik.hr) Dan rijetkih bolesti obilježen zagrljajima: Osim pacijentima, treba pomoći i financijski iscrpljenim obiteljima