U Klinici za dječje bolesti Zagreb počelo je liječenje prvog djeteta oboljelog od visokorizičnog neuroblastoma lijekom Dinutuximab beta Aperion.

Galerija


Prvi mali pacijent koji boluje od visokorizičnog neuroblastoma započeo je s liječenjem u ponedjeljak, a za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog te vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćili su iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Podsjetimo, riječ je o novom lijeku čija je nabava odlukom Vlade financirana iz državnog proračuna s oko 14 milijuna kuna. U Hrvatskoj je sedmero djece oboljele od visokorizičnog neuroblastoma, međutim stručno povjerenstvo koje je osnovala Vlada odlučuje  koja djeca imaju uvjete za liječenje Dinutuximabom.

Iz bolnice u Klaićevoj zahvaljuju svima koji su dali doprinos u rješavanju problema.

"Zahvaljujemo svima koji su donacijama željeli pomoći ovoj djeci, no zahvaljujući razumijevanju Vlade RH, sredstva za njhovo liječenje osigurana su. Ipak, pozivamo sve koji žele donirati sredstva da i nadalje nastave pomagati Klinici, njezinim malim bolesnicima i osoblju, kako bismo im i u ovim okolnostima osigurali najbolju moguću skrb i uvjete za liječenje i boravak u njihovoj bolnici. U ovim je trenucima našim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivamo sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja", poručuju iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.