Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature do 38 stupnjeva

Disat ćemo na škrge: Vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj, izdana upozorenja za sve dijelove zemlje

Toplinski val u Zagrebu - 1
Toplinski val u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U Hrvatskoj se danas i sutra očekuje vrhunac toplinskog vala. Za riječko područje za danas je izdano crveno, a za područje Knina narančasto upozorenje Meteoalarma

U ostatku zemlje zbog temperatura koje će prelaziti 35 Celzijevih stupnjeva na snazi je žuto upozorenje, a na kopnu je, osim zbog velikih vrućina, na snazi i žuto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Današnje temperature kretat će se između 32 i 38 stupnjeva, a UV indeks će biti vrlo visok pa se stoga treba držati hlada i piti puno tekućine. Poslijepodne će u unutrašnjosti biti nestabilno pa će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju, Slavoniji i unutrašnjosti Istre.

Na istoku Hrvatske poslijepodne će biti nestabilno pa će uz sunčano vrijeme postojati i velika vjerojatnost pljuskova i grmljavine, a ne smije se isključiti ni mogućnost olujnog nevremena s tučom.

Do kraja tjedna ostaje sunčano, vrućina će malo popustiti, ali temperatura i dalje ostaje iznad 30 stupnjeva... Poneki pljusak moguć je uglavnom u gorju te unutrašnjosti Istre, a zatim će početkom idućeg tjedna češći biti na zapadu. Na moru idućih dana sunčano, temperatura se do kraja tjedna neće previše mijenjati - ostaje vruće, osobito u unutrašnjosti Dalmacije.. Novi tjedan će sjevernom dijelu donijeti nestabilnije vrijeme i lokalne pljuskove.

U nedjelju pretežno sunčano, uglavnom u zapadnim predjelima i na sjevernom Jadranu uz poneki pljusak. U ponedjeljak prolazno više oblaka, a pljuskovi će biti češći krajem dana. U noći na utorak slijedi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženijim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene