Pismo 10-godišnje djevojčice premijeru Plenkoviću (Foto: PIXSELL/Facebook)
Pismo 10-godišnje djevojčice premijeru Plenkoviću (Foto: PIXSELL/Facebook) Foto: PIXSELL/Facebook

Uoči današnjeg velikog prosvjeda prosvjetara koji štrajkaju već 30 dana, na društvenim mrežama osvanulo je dirljivo pismo 10-godišnje djevojčice premijeru Andreju Plenkoviću.


U pismu koje je objavila njezina majka djevojčica moli premijera da podrži učitelje jer "bez njih nema ničega".

Vezani članci Ivana Valjak Ilić, udruga Nastavnici organizirano (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjetari spremni za prosvjed: "Nema kompromisa – ili koeficijent 6,11 ili ništa! Ministrica bi se trebala vratiti na svoju početnu poziciju" Transparent s prosvjeda (Foto: Dnevnik.hr) Najdugovječniji štrajk hrvatskog obrazovanja: Pripreme za prosvjed u punom jeku, što prosvjetari pripremaju za ponedjeljak?

Pismo u originalnom obliku objavljujemo uz dozvolu majke koja kaže kako će malenoj biti drago što može biti javna podrška učiteljima.

"Premijeru Plenkoviću, molim vas da podržite učitelje, jer bez učitelja nema ničega - ni frizera ni ničega. Učiteljstvo je najvažniji posao, a učitelji i učiteljice su kao mame i tate 26. djece i više.

Moja 14. godišnja sestra se već želi izseliti iz RH jer tu živimo loše. Učitelji samo žele pomoći svima nama da nam bude bolje.

Ja ih podržavam jer da nema moje učiteljice ne bih znala ova slova napisati", napisala je djevojčica.

Pismo 10-godišnje djevojčice premijeru Plenkoviću (Foto: PIXSELL/Facebook)
Pismo 10-godišnje djevojčice premijeru Plenkoviću (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Podsjetimo, sindikati najavuljuju kako će na prosvjed prema Zagrebu danas krenuti 200-tinjak autobusa.

Uz učitelje stalo je i više od 50 sindikata - od vatrogasaca, carinika do pravosudnih policajaca. Prosvjetari poručuju da ne pristaju na kompromise, a na prosvjedu očekuju 20.000 ljudi.