Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Leo Begović je najavio kako će HEP uputiti zahtjev Vladi za korekciju cijene električne energije.


Leo Begović, direktor HEP-a je najavio danas u Vukovaru kako će HEP uputiti zahtjev Vladi za korekciju cijene električne energije ukoliko najavljeno poskupljenje plina bude izrazito utjecalo na cijenu struje.

>> Novogodišnja čestitka: Uz plin, poskupjet će i struja i grijanje?

Vezani članci Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe" Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze"

'Cijena električne energije u Hrvatskoj u odnosu na susjedne zemlje je među najnižima i iznosi između 65 i 70 posto cijene koja bi to trebala biti', rekao je Begović novinarima na obilježavanju 100. obljetnice javne elektrifikacije Vukovara. Najavio je i milijardu i pol kuna HEP-ovih izdvajanja u investicije i izgradnju objekata u idućoj godini. Među glavnim projektima su završetak izgradnje i puštanje u pogon novog bloka termoelektrane-toplane Zagreb i hidroelektrane Lešće na rijeci Dobri.

Podsjetimo, od 1. siječnja i plin će poskupjeti što je utvrđeno ugovorom Ine i MOL-a. Ulazna cijena distributerima povećava se za potrošače 33 lipe po metru kubnom, a za povlaštene potrošače, odnosno HEPu i Petrokemiji za 30 lipa. O distributerima ovisi koliko će cijene dalje podizati. Hrvatski potrošači do sada su plaćali 2, 43 po metru kubnom.