Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavili Deklaraciju

Dio studenata FPZG-a za blokadu nastave, dio protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna studentska inicijativa Fakulteta političkih znanosti danas je izglasovala da se i sutra nastave blokada nastave i seminara, a preko 200 studenata FPZ-a sastavilo je Deklaraciju i potpisalo 'Peticiju za nastavak normalnog odvijanja nastavnog procesa i prekidanje blokade'.

U Deklaraciji, u kojoj iznose svoja stajališta, smatraju kako je 'dio studenata FPZ-a pod izravnim utjecajem studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) odlučio nedemokratskim metodama blokirati i onemogućiti odvijanje nastavnog procesa na Fakultetu političkih znanosti.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Slika nije dostupna Pametno, Otvoreno, Znatiželjno VIDEO Zavirite u prvu televiziju koju pokreću hrvatski studenti!

>> Bjeliš: Ako studenti ne popuste, predložit ću mjere

Postupak kojim je izglasovana blokada nije bio unaprijed utvrđen pa se stekao pogrešan dojam da su studenti koji podržavaju blokadu u većini, stoji u Deklaraciji u kojoj se napominje kako nije utvrđeno glasačko tijelo, niti način glasovanja.

'Blokiranjem nastavnog procesa krši se ustavno pravo na obrazovanje studenata koji žele pohađati predavanja i redovno ispunjavati svoje studentske obaveze', naglašavaju potpisnici peticije te zahtijevaju od 'samoprozvane Nezavisne studentske inicijative trenutačno ukidanje blokade i neometani nastavak odvijanja nastavnog procesa'. Potpisnici Deklaracije smatraju kako je plemenit zahtjev za univerzalnim besplatnim školovanjem pa zato izražavaju 'punu potporu zahtjevima studenata FFZG-a' i napominju kako 'žele uzeti u obzir i cjelokupni obrazovni proces i realne mogućnosti'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene