Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je svega

Diler na festivalu napao policajca, organizator oprao ruke jednom rečenicom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kod 25-godišnjeg Nijemca policija je u utorak u Donjem Primišlju na festivalu Momento Demento pronašla u paketićima marihuanu, hašiš, kokain, MDMA, LSD i DMT te novac, a osumnjičeni diler pritom je rukom udario policajca i pokušao pobjeći, ali je spriječen, javila je policija u četvrtak.

Na festivalu Momento Demento u Donjem Primišlju karlovačka policija pronašla je kod 25-godišnjeg njemačkog dilera paketiće marihuane, hašiša, kokaina, MDMA-e, LSD-a i DMT-a te novac. Osumnjičeni diler rukom je udario policajca te pokušao pobjeći, ali je spriječen.

Pročitajte i ovo Pulski aktivist Aleksej Orel Viđen jučer popodne Nestao istarski aktivist Aleksej Orel: U potrazi i policija i sugrađani

Policijska uprava karlovačka navela je kako sumnja da je pronađeni novac nezakonito zarađen. Nijemac je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je Državnom odvjetništvu podnesena prijava zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Istog je dana na tom festivalu preminuo 40-godišnjak, a tijelo je odvedeno na obdukciju ne bi li se utvrdio uzrok. Tada je organizator festivala Tomislav Sijarto rekao Hini da preminuli nije bio gost festivala niti dio osoblja.

Dodao je da je na festivalu elektroničke glazbe koji se ove godine održava od 7. do 13. kolovoza trenutačno sedam tisuća posjetitelja, od čega je 98 posto stranaca i da festival stoga mnogo znači lokalnoj zajednici, s kojom organizatori odlično surađuju.

Pročitajte i ovo Prizori požara Stravični prizori FOTO/VIDEO Pogledajte snimke iz zraka opustošenih Havaja: "Najgora katastrofa koju sam ikada vidio. Ovo je kao apokalipsa"

"S obzirom na toliki broj posjetitelja, nismo u mogućnosti znati što koji od njih u nekom trenutku radi, ali možemo pružiti pomoć kada je potrebna", rekao je Sijarto.

Nastavio je i da organizacija podržava "svaku prisutnost policije", s kojom "maksimalno surađuju". "Kao organizatori pružamo mjere sigurnosti i pazimo da ne bude nasilja. Ako netko koristi narkotike ili alkohol, to čini na vlastitu odgovornost. Ne možemo kopati po džepovima", rekao je Sijarto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene