Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Pobjeda Dijane Zadravec na sudu, bolnica je mora vratiti na prijašnju funkciju

Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 2
Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Dijana Zadravec nepravomoćnom presudom mora biti vraćena na funkciju predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice.

Dijana Zadravec nije smjela biti razriješena s dužnosti predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, nepravomoćna je presuda Općinskog radnog suda u Zagrebu, javlja Telegram.

Zadravec će se vratiti na svoje radno mjesto kada i ako presuda postane pravomoćna. 

"Sud je utvrdio da je poslodavac postupio suprotno Zakonu o prijaviteljima nepravilnosti kada je 1. lipnja 2021. odlučio Dijani Zadravec dati otkaz s izmjenom ugovora o radu. Poslodavac ne smije prijavitelja nepravilnosti staviti u nepovoljan položaj zbog prijavljivanja nepravilnosti i zato ova Odluka o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu nije dopuštena, stoji u presudi, pišeTelegram.

Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 2 Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Zadravec je smijenjena u svibnju 2021. godine i premještena na niže rangirano radno mjesto nakon njezinih javnih istupa u kojima je govorila o korupciji u javnoj nabavi.

Odluku o smjeni Zadravec donio je tek imenovani v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk, a on je u priopćenju naveo kako je Zadravec smijenjena zbog narušenih međuljudskih odnosa. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene