Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nisu odgovarali

MiG-ovi ipak lete: Dežurni borbeni dvojac HRZ-a presreo privatni izrelski avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio je angažiran u zaštiti i nadzoru zračnog prostora Republike Hrvatske te uspješno izvršio presretanje zrakoplova.

Dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva presreo je danas privatni izraelski avion (business jet) koji je ušao u hrvatski zračni prostor iz pravca Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji. Kako Hrvatska kontrola zračne plovidbe nije uspjela uspostaviti komunikaciju i potvrditi identitet zrakoplova, nadležno NATO zapovjedništvo smješteno u Torrejonu, u Španjoskoj (Combined Air Operations Centre – CAOC) angažiralo je dežurni borbeni dvojac HRZ-a za provjeru identiteta zrakoplova, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Ilustracija Oko 12 Građani, pripazite, mogli biste se uznemiriti: Očekuje se pojačana buka

Zrakoplov su presreli u međunarodnim vodama prije granice s Republikom Italijom nakon čega su piloti HRZ-a izvršili pozitivnu identifikaciju te ispratili zrakoplov iz zračnog prostora Republike Hrvatske.

Po odobrenoj proceduri, pripadnici HRZ-a sletjeli su u Pulu gdje je u tijeku dopuna gorivom i priprema za povratak u Zagreb.

Cijeli postupak je u skladu s procedurama za slijetanje na alternativni aerodrom te predstavlja uobičajen postupak u takvim situacijama, dodaje MORH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene