Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros nije održana deložacija u Splitu kojom je trebala biti iseljena vlasnica jednog stana zgrade na Križinama jer je i ona pristala vlasnicima zemljišta na kojem je sporna zgrada izgrađena uplatiti razliku, pa je odvjetnik vlasnika zemljišta jutros zatražio prekid ovrhe.


Odvjetnik vlasnika zemljišta Rino Petričić potvrdio je kako je jutros na sudu predao zahtjev za prekid ovrhe dok ne istekne drugi rok za uplatu, a to je tri mjeseca.

Vezani članci Zgrada Banovine u Splitu U Splitu uhićeno 12 osoba: Poznato za što su osumnjičeni, među uhićenima i poznati splitski poduzetnik Marjan - 3 Što rade bageri unutar park-šume Marjan? "Na Marjanu ne bi trebalo raditi ništa, pogotovo u zaštićenom dijelu!"

On je već sinoć najavio prekid ovrhe i obavijestio splitsku policiju da neće biti deložacije. Ostali stanari su već uplatili prvu ratu razlike, a za tri mjeseca će uplatiti i preostali iznos, rekao je sinoć.

MEGADELOŽACIJA U SPLITU: Pozlilo ženi, deložirani samo poslovni prostori

Sporna zgrada u Ulici Dinka Šimunovića na splitskim Križinama izgrađena je na zemljištu obitelji Vatavuk. Riječ je o zgradi koja se počela graditi 1999. godine. Vlasnik zemljišta Mihovil Vatavuk je tada s tvrtkom Incon potpisao ugovor o izgradnji. U međuvremenu je Incon završio u stečaju. Stanari su stanove platili Inconu koji nije riješio imovinsko-pravne odnose s Mihovilom Vatavukom, zbog čega su njegovi nasljednici sudu tužili investitora - Incon tražeći da im se isplati ugovoreni iznos. Kako je Općinski sud riješio da zgrada pripada Vatavucima, oni su od stanara tražili da na već uplaćene iznose za stanove koje su uplatili Inconu njima još doplate 200 eura po četvornom metru.

Odvjetnik je objasnio i kako su Vatavuci, nakon što su prekinuli partnerstvo s Inconom zaključivši da se neće moći naplatiti od investitora, oglasom u lokalnim novinama upozorili da se u toj zgradi ne kupuju stanovi jer se gradi bespravno.

U dva dana deložacije, koja je počela u ponedjeljak, svi su vlasnici stanova, poslovnih prostora i garaža pristali na uplatu razlike u cijeni, osim vlasnice stana od 75 kvadrata koja je to učinila jučer.

Sud je inače odredio sedam dana za izvršenje deložacije što bi isteklo u ponedjeljak 16. prosinca. U zgradi živi 37 obitelji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook