Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je u Koprivnici ustvrdio da aktualna Vlada nema želju ni sa kime razgovarati, a da o Ini Most i HDZ i dalje imaju različita mišljenja pa je SDP poslao interpelaciju u Sabor.


Na upit je li premijer Andrej Plenković, umjesto s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, trebao razgovarati s prvim čovjekom MOL-a Zsoltom Hernardijem, Bernardić je odgovorio da ne treba pričati s licem s tjeralice.

Vezani članci Tomo Medved Održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, umjesto Plenkovića pred novinare izašao Medved Crobarometar - ožujak, drugi dio - 01 Koji su političari najpopularniji? Doznajemo i koji problemi građane najviše tište te koliko njih se brine oko korone

"Ali, ova Vlada pokazuje da nema želju ni sa kim razgovarati. Ne mogu razgovarati ni sa samima sobom. Imaju različita mišljenja i u Mostu i u HDZ-u vezano uz pitanje Ine. Stoga smo poslali interpelaciju u Sabor. Nudili smo ruku razgovora HDZ-u i Plenkoviću, a kako je nisu prihvatili, od sada ćemo razgovarati u Saboru", poručio je Bernardić.

SDP ide spreman na lokalne izbore

Uoči SDP-ove konvencije Koprivničko-križevačke županije, Bernardić je izjavio i da je potpuno koncentriran na konsolidaciju stranke na državnoj razini, okupljanje ljevice i pripremu za lokalne izbore u svim sredinama.

"Plan restrukturiranja jučer je napravljen i idemo potpuno spremni u lokalne izbore", rekao je Bernardić, a na pitanje kako će financirati lokalne izbore budući da je SDP podosta zadužena stranka, odgovorio je - iz stranačke blagajne.

Rekao je i kako će ovih dana zagrebačka organizacija razgovarati sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima.

"Donijet ćemo najbolju odluku u interesu Zagreba, a onda i SDP-a. Otvoreni smo za suradnju s HNS-om i s drugim partnerima... Budite bez brige, u Zagrebu će se dogoditi promijene", kazao je.

U Koprivničko-križevačkoj županiji SDP otvoren za suradnju s HSS-om

Kao strateški projekt koji se mora pokrenuti u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik SDP-a je naveo nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice i gradnju podravske magistrale.

"To nije obećanje, to Hrvatska jednostavno mora napraviti", tvrdi Bernaradić koji je komentirao i gotovo izglednu suradnju SDP-a s HSS-om.

"Otvoreni smo za suradnju s HSS-om i vjerujem da će te dvije stranke sklopiti koalicijski sporazum na prostoru Koprivničko-križevačke županije. Ta je županija najbolje funkcionirala te je imala najviše stope rasta i najveću perspektivu za svoje ljude, upravo kad su SDP i HSS zajedno obnašali vlast", ustvrdio je Bernardić te dometnuo kako se stagnacija počela događati u trenutku kad je HSS počeo 'držati ljestve' HDZ-u. (Hina)