Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na razini izvršne vlasti

Plenković: ''Naravno da sam razgovarao s Orbanom i o Ini''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu se održava i izborna konvencija Zajednice utemeljitelja HDZ-a ''Dr. Franjo Tuđman'' gdje je jedan od uzvanika i predsjednik HDZ-a i Vlade RH, Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u subotu činjenicu da je agencija Fitch zadržala u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', no povećala je izglede s negativnih na stabilne, što predstavlja prvi pozitivni pomak koji je ta agencija poduzela po pitanju hrvatskog rejtinga od 2003. godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Premijer je istaknuo kako je to rezultat dobrih stvari koje su se događale u zadnje vrijeme, smanjenog deficita te pozitivnih pomaka u financijskom smislu.

Na pitanje o lokalnim izborima istaknuo je kako su pripreme u stranci u tijeku, ali kako nisu još točno definirali kandidate na lokalnoj razini.

Također je potvrdio kako je s mađarskim predsjednikom, Viktorom Orbanom, razgovarao o Ini, te kako svaki put kada se sretnu na Europskom vijeću razgovaraju o nečemu, pa su tako 'naravno razgovarali i o Ini'.

Dodao je kako bi se slijedeći tjeda trebao sastavi savjet za Inu, te kako on sa svoje pozicije može rješavati stvari samo s izvršne razine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene