Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz pritvora na mjesto zločina

Daruvarac svečano dočekan u kafiću u kojem je brutalno pretukao djevojku, njenoj obitelji svakodnevno prijete

Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr)
Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr) Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Šime Vičević i Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr) Šime Vičević i Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed foruma žena SDP-a u Zadru (Foto: Šime Vičević) Prosvjed foruma žena SDP-a u Zadru (Foto: Šime Vičević) Foto: Šime Vi?evi? +0 Prosvjed foruma žena SDP-a u Zadru (Foto: Šime Vičević) Galerija 1/4 >>
Nakon što je u petak iz istražnog zatvora pušten Darko Kovačević Daruvarac, optužen za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke, u Zadru je održan prosvjed nezadovoljnih građana. Obitelj žrtve strepi - tvrde da i dalje primaju prijetnje.

Pred zadarskim sudom prosvjednici su bili žestoki nakon što su u povorci prošli gradskim ulicama. Među njima je bio i brat osamnaestogodišnje žrtve, ali ne i ostatak obitelji koja je ostala kod kuće.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Majka pretučene djevojke kaže da je ona u jako lošem stanju.  "Ona opet, naravno, nije spavala, kao ni sve ovo vrijeme. Jako smo uplašeni, non-stop te prijetnje preko mobitela", kaže majka napadnute djevojke.

Lavina reakcija uslijedila je nakon jučerašnjeg puštanja Darka Kovačevića iz istražnog zatvora na slobodu. Kao i ono što se navodno dogodilo u večernjim satima, na istom mjestu gdje je Kovačević 18-godišnjakinju brutalno pretukao.

"Imam pouzdanu informaciju da je skupina ljudi organizirala njemu svečani doček u kafiću", kaže Ivica Basa, prijatelj obitelji pretučene djevojke.

U Zadru su jutros osvanuli grafiti s natpisima upućenima Kovačeviću i njegovom odvjetniku koji opravdava svoj jučerašnji nedolazak, zbog kojeg je Kovačević pušten.

"U ovom kaznenom predmetu sud je u više navrata nezakonito postupao. Ja sam se služio svim legitimnim i dopuštenim pravnim sredstvima", kaže Andrej Korljanin, Kovačevićev odvjetnik.

A zbog svega što se dogodilo prosvjed je organizirao Forum žena i mladih zadarskog SDP-a. "Zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske da što prije, odnosno, odmah počne provoditi mjere Istanbulske konvencije jer ovo je, nažalost, još jedan slučaj rodno uvjetovanog nasilja", rekla je Danijela Vukoša, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.

Ana Gurlica, majka žrtve Darka Kovačevića-Daruvaraca (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed foruma žena SDP-a u Zadru (Foto: Šime Vičević) Foto: Šime Vi?evi?

Ali u Zadru, koji broji gotovo 80 tisuća stanovnika, okupilo se pedesetak prosvjednika. Istodobno, kafići na subotnjoj špici bili su puni.

Kad već nisu građani u većini, svoje je mišljenje iznijela pučka pravobraniteljica Lora vidović. „Ovakva situacija, nažalost, dodatno potkopava povjerenje građana u pravosuđe, da zapravo postiže jedan sve dublji osjećaj nepravde“, kaže Vidović.

A pravosuđe je odlučilo - na mnogima moralno upitan, ali potpuno zakonit način.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene