Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri plaže zabranjene

Ovih pet plaža na Kvarneru nisu za kupanje!: Stručnjakinja objašnjava o kakvim onečišćenjima je riječ

Aktualno Galerija Darija Vukić Lušić i Katarina Jusić Mezga Darija Vukić Lušić i Katarina Jusić Mezga Foto: DNEVNIK.hr Darija Vukić Lušić Darija Vukić Lušić Foto: DNEVNIK.hr Darija Vukić Lušić Darija Vukić Lušić Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Galerija 1/4 >>
Sezona kupanja u moru je krenula, a na Kvarneru prošli tjedan rezultati nisu na svim plažama bili dobri. O kakvim se onečišćenjima radi i kakvo je stanje sada izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić- Mezga.

"Tri plaže u Novom Vinodolskom su označene kao zabranjene za kupanje, a dvije kostrenske plaže s oznakom nije preporučljivo kupanje'", javila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga koja je više o toj temi razgovarala s Darijom Vukić Lušić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

"Riječ o dvije različite vrste onečišćenja. U Novom Vinodolskom u pitanju su fekalne vode zbog propusta u sustavu odvodnje što je u međuvremenu sanirano pa očekujemo tijekom tjedna uklanjanje ploča s tih plaža. U Kostreni je kemijsko onečišćenje različitim vrstama ugljikovodika, aromatskim ugljikovodicima, mineralnim uljima, fenolima. Zahvaćene su dvije plaže, Klančić i Podkvarovo, tako da se na tim plažama ne preporuča kupanje dok se situacija ne poboljša", kazala je Vukić Lušić.

U Općini Kostrena, gdje mnogi Riječani odlaze na kupanje, provodit će se češća testiranja, kazala je reporterka i pitala gošću zašto i koliko češće.

Pročitajte i ovo Turisti u Splitu "želimo da nam dolaze obitelji" "Svašta se može vidjeti": Britanski mediji upozoravaju građane na Split i što mogu očekivati

"U dodatno kontroliranje uključene su još dvije plaže, Spužvina i Svežanj, na njima je situacija dobra. Testiranje se radi jednom tjedno umjesto jednom u dva tjedna, kako bi javnosti mogli dati adekvatnu informaciju je li more za kupanje ili nije", kazala je Vukić Lukšić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Subjektivni dojam Hrvatska noću najsigurnija europska zemlja: Na neobičnoj listi posebno iznenađuje zadnja država

"U našoj županiji 99 posto plaža izvrsne je kakvoće i mogu se izabrati plaže izvrsne kakvoće", poručila je kupačima.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene